22 april 2010
 

Chevrolet Volt MPV5

Chevrolet onthult Volt MPV5 concept

22 april 2010 | Chevrolet heeft via een joint venture in Sjanghai de energiezuinige Cruze en Sail (Spark) in China geïntroduceerd. In 2011 zal in China de elektrische Volt op de markt worden gebracht. In voorbereiding op de komst van de Volt maakt Chevrolet gebruik van Auto China 2010, dat vandaag haar poorten opent, om de elektrische Volt MPV5 conceptauto te introduceren. Deze vijfpersoons multi-purpose crossover demonstreert het potentieel van het Voltec-aandrijfsysteem door hetzelfde concept als de Volt te gebruiken.

De vormgeving van de Volt MPV5 is afgeleid van het design en de aërodynamische kenmerken van de Chevrolet Volt. De voorkant is aërodynamischer dan de meeste andere crossovers dankzij de dichte grille en de onderste spoiler. Een volledig vlakke onderkant zorgt er voor, samen met gecoate draagarmen, geribbelde achterlichten en speciale windgeleiders op het achterste deel, dat de Volt MPV5 concept zo weinig mogelijk luchtweerstand ondervindt. Door de intensieve aandacht voor de verbeterde aërodynamica wordt de actieradius op pure elektriciteit vergroot.

Bij het exterieur van de Volt MPV5 conceptauto draait het uitsluitend om efficiency. De Sonic Blue Metallic kleur zorgt voor een eigentijds uiterlijk, terwijl de dual skylight panelen en de 19-inch, op de Volt geïnspireerde wielen, het sportieve ontwerp van de Volt MPV5 benadrukken.

Chevrolet Volt MPV5

Terwijl de wielbasis van de Volt MPV5 met 2.760 mm slechts 15 mm langer is dan die van de Chevrolet Volt, is de carrosserie 181 mm langer (4.585 mm), 73 mm breder (1.871 mm) en 182 mm hoger (1.612 mm) dan de Volt.

In het interieur van de Volt MPV5 zijn de middenconsole en het instrumentenpaneel afkomstig van de Volt, net zoals de opvallende two-tone leren stoelen. De Volt MPV5 kan veel bagage of goederen vervoeren omdat de tweede zitrij volledig kan worden neergeklapt, resulterend in een laadruimte van 1.764 liter met neergeklapte stoelen en 863 liter aan ruimte achter de tweede zitrij.

De Volt MPV5 conceptauto maakt gebruik van hetzelfde Voltec aandrijfsysteem zoals in de Chevrolet Volt, met de range-extender zodat een mogelijke 'actieradius-angst' wordt weggenomen. Een 16-kWh sterk lithium-ion batterijpakket zorgt voor de elektrische energievoorziening.

Chevrolet Volt MPV5

De flexibiliteit van het Voltec-systeem stelt de Volt MPV5 conceptauto in staat om normale acceleratiecijfers en topsnelheden te realiseren, terwijl met vijfpersonen aan boord een actieradius van 51,5 km met pure elektrische aandrijving mogelijk is. Dat is het dubbele van de afstand die de gemiddelde forens in China iedere dag aflegt. Wanneer de 1.4-liter generator wordt ingeschakeld, is de actieradius op elektrische aandrijving 482 kilometer.

Chevrolet Volt MPV5 Chevrolet Volt MPV5
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via