7 februari 2006
Chevrolet Epica

Chevrolet Epica

Wereldpremiere voor Chevrolet Epica op Salon van Geneve

Autozine
7 februari 2006 | De nieuwe Chevrolet Epica is het eerste middenklassemodel van Chevrolet dat in Europa wordt geïntroduceerd met dwarsgemonteerde zescilinder lijn-motoren. De Epica beleeft zijn wereldpremiere tijdens de Autosalon van Geneve en verschijnt vanaf juni op de Europese markt.
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
 

Wat afmetingen betreft (lengte/breedte/hoogte: 4.805/1.810/1.450 mm) is deze voorwiel-aangedreven middenklasse sedan aanzienlijk gegroeid ten opzichte van zijn voor-ganger, de Evanda. Hij heeft een wielbasis van 2.700 mm. De meest opvallende design-kenmerken van de vierdeurs Epica zijn de oplopende, wigvormige contouren op de flanken, de krachtige lijn die over het bovenste deel van de portieren loopt en de uitstekende portiergrepen. Daarnaast springt de verchroomde grille met de forse, horizontale lamel waarop trots het Tot de standaard veiligheidsvoorzieningen van de nieuwe Epica behoren onder meer ABS, airbags voorin en zij- en curtain airbags.

Chevrolet Epica

Kopers kunnen in eerste instantie kiezen uit twee motoren: bij de introductie levert Chevrolet de Epica met naar keuze een 2.0- of 2.5-liter zescilinder in-lijn benzinemotor met respectievelijk 142 en 155 pk. Later volgt tevens een versie van Chevrolet's geheel nieuwe familie van common-rail turbodieselmotoren. De zescilinder benzinemotor is waarschijnlijk de kortste zescilinder die wereldwijd op de markt leverbaar is. Daardoor past de krachtbron netjes in een lichtgewicht, dwarsgeplaatste aandrijfeenheid. In Nederland wordt de 2.0-uitvoering van de Epica standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 2.5 zescilinder komt bij ons enkel op de markt in combinatie met een elektronisch bediende vijftraps automaat.

Chevrolet Epica