2 september 2011
Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

Corvette

Corvette-kopers mogen eigen motor bouwen

Autozine
2 september 2011 | Liefhebbers die zelf mee willen werken aan de productie van hun Corvette kunnen nu via het Corvette Engine Build Experience programma zelf de motor van hun nieuwe auto bouwen. Met ingang van het modeljaar 2012 komen nu ook Nederlandse kopers in aanmerking voor dit unieke programma, waarbij Chevrolet de kosten voor zijn rekening neemt van de vliegreis van en naar Amerika.

Klanten die een Chevrolet Corvette ZO6 of een ZR1 bestellen kunnen ervoor kiezen om zelf mee te werken aan het bouwen van de LS7 of LS9 motor van hun nieuwe Corvette. Dit gebeurt in een speciale afdeling van GM, het General Motors 'Performance Build Center' (PBC) in Wixom, Mich.

Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

Nadat de motor volledig is geassembleerd wordt er een persoonlijk naamplaatje op bevestigd, met de naam van de klant. Daarna wordt de motor naar de Corvette-fabriek gezonden om daar gemonteerd te worden in de Corvette van de klant.

De prijs van deze speciale 'optie' bedraagt €4.792,-. De kosten voor de reis naar en van Amerika worden door Chevrolet gedragen. Daarbij kan een beroep worden gedaan op het Travel Agency van GM voor alle andere zaken zoals hotelovernachtingen, diners en lokaal vervoer.

Technici in het PBC vervaardigen iedere Corvette Z06 LS7 7.0-liter motor, de Corvette ZR1 6.2-liter LS9-turbomotor en een versie van de Corvette Grand Sport LS3 6.2-liter motor met de hand. Het PBC is een technisch centrum voor de productie van speciale motoren in een kleine serie. De Corvette-kopers worden nauwgezet geassisteerd door één van de technici en zijn motor zal als gebruikelijk een garantie van vijf jaar of 160.000 kilometer hebben.

Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

"Dit is eigenlijk een droomprogramma voor Corvette-rijders", zegt Ronald Dubbelman, Algemeen Directeur van Chevrolet Nederland. "De Corvette is in ons land sinds dit jaar weer onder de hoede van Chevrolet Nederland. We zijn uiteraard zeer verheugd over de uitbreiding van ons leveringsprogramma, die uiteraard zal resulteren in een verdere versterking van ons merkimago. Daar zal overigens ook de Camaro aan bijdragen die wij nu gaan voeren in Nederland. De LS7 en LS9 Corvette-motoren behoren tot de krachtigste units die momenteel in sportwagens verkrijgbaar zijn. En om kopers te betrekken bij het bouwen van hun eigen, high performance motor, laat zien hoe belangrijk Chevrolet het vindt om de relatie met zijn klanten te versterken. Geen enkele sportwagenfabrikant gaat zo ver als Chevrolet om de klant bij de productie van zijn auto te betrekken".

Dutchlease
Corvette Stingray met automatische 8-bakCorvette Stingray met automatische 8-bak
9 april 2014
300 Chevrolets Corvette tijdens Fame300 Chevrolets Corvette tijdens Fame
14 juli 2013
Corvette viert 60-jarig bestaanCorvette viert 60-jarig bestaan
1 juli 2013
Chevrolet Corvette aangescherpt in 2012Chevrolet Corvette aangescherpt in 2012
29 april 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum