29 april 2011
Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

Chevrolet Corvette aangescherpt voor 2012

Autozine
29 april 2011 | Chevrolet heeft bekend gemaakt dat het prestatieniveau van de Corvette verhoogd zal worden met een reeks verbeteringen voor 2012. De technische verbeteringen zijn doorgevoerd op de Z06 en de ZR1 terwijl de upgrades van toepassing zijn op alle modellen.
AutoCoach

De toegenomen prestaties van de Corvette modeljaar 2012 beginnen met de nieuwe, optionele Michelin Pilot Sport Cup Zero Pressure banden, die beschikbaar zijn voor de twee topmodellen, de lichtgewicht 505 pk (377 kW) Z06 en de 'maximum-performance' 638 pk (476 kW) ZR1 met supercharger. Deze banden zijn ontwikkeld voor sportief rijden onder warme, droge omstandigheden. De engineers verwachten een 8% toename van de laterale versnelling naar ruim 1,1g en een inkorting van de remafstand.

Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

De Cup ZP banden zijn door dezelfde engineers van Michelin ontwikkeld die ook het rubber ontwikkeld hebben voor Corvette Racing in de American Le Mans Series en ze zijn in feite van de raceband afgeleide goedgekeurde versies voor de openbare weg. Ze behoren tot het optionele Z07 performance pack voor de Corvette Z06 en een nieuw PDE performance pack voor de ZR1. De 285/30-19 (voor) en 335/25-20 (achter) banden zijn gemonteerd op nieuwe, volledig aluminium Cup-wielen in satijn zwart. Ze zijn 2,2 kilo lichter en sterker dan het 20-spaaks wiel van het huidige modeljaar.

"Performance Traction Management" (voor het eerst beschikbaar op de Z06) is een geavanceerd systeem dat de tractie optimaliseert voor betere prestaties op het circuit. Het systeem integreert ook traction control, active handling en selective ride controle systemen. Wanneer vol gas wordt gegeven bij het uitkomen van de bocht stuurt het systeem de dynamiek van de acceleratie aan.

Een racing-style spoiler over de gehele breedte vóór verbetert de aerodynamica en behoort tot de Z07 en PDE pakketten. Het Z06 model heeft nu "Magnetic Selective Ride Control". Brembo carbon-keramische remmen blijven onderdeel uitmaken van het Z07 chassis pakket (standard op de ZR1). Michelin Pilot Sport 2 banden blijven standaard op de ZR1.

Een motorkap van koolstofvezel blijft een beschikbare optie voor de Z06 modellen, terwijl de standaard handgeschakelde transmissie voor de ZR1 langere overbrengingen heeft in de vijfde en zesde versnelling voor een lager brandstofverbruik op de snelweg.

Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

Alle Corvette-modellen krijgen een nieuw stoelontwerp en een nieuw stuurwiel. De stoelen hebben dikkere vullingen in de rugleuning en in de zittingen gekregen voor een betere ondersteuning. Suede inlegstukken zijn optioneel en veraangenamen het gevoel en zorgen voor extra ondersteuning. Het nieuwe stuurwiel heeft type-gerelateerde badges en halfronde spaken. Een beklede middenconsole en armsteunen zijn nu standaard. Contrasterende stiksels, in rood, blauw en geel, zijn beschikbaar voor de lederen bekleding.

De 2012 modellen krijgen een nieuw Bose audiosysteem, met negen speakers (zeven in de 2011 modellen) voor een verbeterde geluidskwaliteit afgestemd op de akoestiek in het interieur van de Corvette. Nieuwe tweeters in het instrumentenpaneel en de nieuwste generatie Bose Nd bas behoren tot de wijzigingen.

In het nieuwe Technology Package (2LT trimlevel) zitten veel van de "infotainment" voorzieningen van de Corvette, die nu ook voor meerdere versies beschikbaar komen. Tot het pakket behoren zaken als navigatie, head-up display, Bose premium audiosysteem, Bluetooth connectiviteit en een USB port.

IkWilVanMijnAutoAf
Corvette Stingray met automatische 8-bakCorvette Stingray met automatische 8-bak
9 april 2014
300 Chevrolets Corvette tijdens Fame300 Chevrolets Corvette tijdens Fame
14 juli 2013
Corvette viert 60-jarig bestaanCorvette viert 60-jarig bestaan
1 juli 2013
Corvette-kopers mogen eigen motor bouwenCorvette-kopers mogen eigen motor bouwen
2 september 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum