7 april 2011
Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

Chevrolet Corvette nu als Centennial Edition

Autozine
7 april 2011 | Chevrolet, honderd jaar geleden opgericht door een race-pionier, viert zijn autosportafkomst met de Centennial Edition Corvette, die is voorzien van een zwart kleurenschema, unieke designelementen en uiteraard sportwagentechnologie.
AutoCoach

Het 2012 Centennial Edition-pakket wordt deze zomer leverbaar voor alle Corvette-modellen, inclusief de Grand Sport, de Z06 en de ZR1. Het speciale pakket is geïnspireerd op Chevrolet's racegeschiedenis, die wordt voortgezet met de internationale raceprestaties van de Corvette en het productiesportwagenprogramma.

Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

Het Centennial Edition pakket is uitgevoerd in Carbon Flash Metallic, met matzwarte instrumenten, Centennial Satin Black wielen en rode remklauwen. De wielen zijn geconstrueerd van lichtgewicht, gegoten aluminium en hebben bij de Z06 een rode, ronde lijn rond het hart van het wiel. De wielen zijn speciaal ontworpen voor de diverse Corvette-modellen, inclusief 18-inch/19-inch voor de Coupe, Convertible en Grand Sport en 19-inch/20-inch voor de Z06 en de ZR1. Magnetic Selective Ride Control, is standaard op alle Chevrolet Centennial Edition Corvette modellen.

De Centennial Edition heeft speciale emblemen die Chevrolet's racegeschiedenis benadrukken. Een beeltenis van Louis Chevrolet wordt weergegeven op de B-stijlen, het midden van de wielen en op de naaf van het stuurwiel. De hoofdsteunen zijn ook voorzien van een geborduurd 'centennial' logo. Het historische embleem van gekruiste vlaggen heeft een kleine wijziging ondergaan met '100' in plaats van het traditionele fleur-de-lis symbool, alleen voor de Centennial Edition.

Chevrolet Corvette (2005 - 2014)

Het kleurenschema van het exterieur wordt voortgezet in het interieur, met Ebony leer voor het instrumentenpaneel en de deuren, aangevuld met rode stiksels op het stuur, de stoelen, de console en de armsteunen. De stoelen, het stuurwiel, de versnellingspook en de armsteunen hebben ook suède microvezelaccenten, zoals dat voor het eerst werd toegepast op de Z06 Carbon Limited Edition, modeljaar 2011.

Profile
Corvette Stingray met automatische 8-bakCorvette Stingray met automatische 8-bak
9 april 2014
300 Chevrolets Corvette tijdens Fame300 Chevrolets Corvette tijdens Fame
14 juli 2013
Corvette viert 60-jarig bestaanCorvette viert 60-jarig bestaan
1 juli 2013
Corvette-kopers mogen eigen motor bouwenCorvette-kopers mogen eigen motor bouwen
2 september 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum