21 april 2011
Cadillac CTS (2008 - 2014)

Cadillac CTS (2008 - 2014)

Cadillac CTS aangepast voor modeljaar 2012

Autozine
21 april 2011 | De Cadillac CTS modelreeks krijgt in modeljaar 2012 een opgewaardeerde V6-motor, een nieuwe grille en de nieuwe Touring Edition-versie. De nieuwe 3.6-liter V6 is lichter en levert meer motorvermogen, terwijl het brandstofverbruik vergeleken met de huidige 3.6-liter V6 gelijk is gebleven. De nieuwe krachtbron levert 322 pk (237 kW) en een koppel van 372 Nm, vergeleken met de 311 pk (229 kW) en 370 Nm van de huidige motor.
AutoCoach

De grille van de CTS is opnieuw ontworpen met nieuwe materialen voor de afwerking die de nieuwe omlijsting en het gaaswerk benadrukken. Het "Wreath & Crest" logo heeft scherpere kleuren gekregen, alsmede reliëf tussen de gekleurde delen, waardoor een driedimensionale uitstraling is ontstaan. De CTS heeft daardoor een meer verfijnde uitstraling gekregen.

Cadillac CTS (2008 - 2014)

De veranderingen worden doorgevoerd op alle drie CTS-modellen: Sport Sedan, Sport Wagon en Coupé. De modellen kunnen nog voor de zomervakantie worden besteld en worden dan in de herfst uitgeleverd.

De nieuwe 3.6-liter V6 bouwt voort op een bestaand ontwerp. De Cadillac-ingenieurs zijn erin geslaagd het huidige ontwerp op meerdere punten te verbeteren. De cilinderkop heeft grotere inlaatkleppen en een verbeterde vorm van de inlaatpoorten. Deze werken in combinatie met een duurzame nokkenas om het vermogen te vergroten en het brandstofverbruik gunstig te beïnvloeden doordat het brandstofmengsel verbeterd wordt.

De engineers zijn er ook in geslaagd om het gewicht te verlagen. Een geïntegreerd cilinderkop/uitlaatspruitstuk bespaart 6 kilo. Het nieuwe inlaatspruitstuk van composiet materiaal bespaart zo'n 2,5 kg vergeleken met het huidige van aluminium. Een lichtgewicht afdekking aan de voorkant en lichtgewicht drijfstangen van hoogwaardig materiaal brengen het gewicht nog eens verder naar beneden met 9,3 kg. Hierdoor wordt het brandstofverbruik teruggebracht en worden de handling en de rijbalans van de auto verbeterd.

Naast de nieuwe grille en de nieuwe motor wordt de CTS-serie uitgebreid met de Touring Edition. Dit model is verkrijgbaar in de 3.6-liter V6 Sport Luxury trim in alle drie CTS carrosserievarianten en is voorzien van een exclusieve grille met donkere afwerking, metalen pedalen, een interieur met donker Sapele hout en met suède afwerking voor de stoelen, het stuur en de knop van de versnellingspook.

Cadillac CTS (2008 - 2014)

De Touring Edition is ook verkrijgbaar met Recaro sportstoelen die in 14 standen te verstellen is. Deze stoelen waren tot nu toe alleen leverbaar op de CTS-V uitvoeringen. De Touring Edition Sedan en Wagon hebben ook chromen deurgrepen.

De wijzigingen voor de modeljaar 2012 serie worden afgerond met de toevoeging van een waarschuwingssysteem voor de dode hoek. Dit zal standaard zijn op alle CTS Coupé-modellen.

Cadillac maakt prijs CTS-V bekendCadillac maakt prijs CTS-V bekend
17 oktober 2008
Nieuwe Cadillac CTS debuteert in DetroitNieuwe Cadillac CTS debuteert in Detroit
9 januari 2007
Cadillac geeft voorproef van nieuwe CTSCadillac geeft voorproef van nieuwe CTS
20 december 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum