30 augustus 2005
Cadillac BLS

Cadillac BLS

Wereldpremiere voor Cadillac BLS in Frankfurt

Autozine
30 augustus 2005 | De productieversie van de Cadillac BLS maakt zijn werelddebuut op de internationale autotentoonstelling IAA in Frankfurt, 15-25 september aanstaande. De vierdeurs BLS is het eerste model van Cadillac in het belangrijke mid-premium segment; het is bovendien de eerste Cadillac die leverbaar wordt met een turbodieselmotor.
 

De Cadillac BLS biedt de keuze uit vier turbomotoren, die de voorwielen aandrijven: drie benzineversies en een diesel. De turbobenzinemotoren zijn twee tweeliter viercilinders met respectievelijk 129 kW (175 pk) en 154 kW (210 pk), en een 2,8-liter zescilinder, die is voorzien van een twin-scroll turbo (met dubbele luchtinlaat) en variabele nokkenastiming (VCP). Deze krachtbron levert 188 kW (255 pk).

Cadillac BLS

De eerste diesel van Cadillac is de 110 kW (150 pk) 1,9-liter viercilinder common-rail turbodiesel in de BLS. De motor is uitgerust met een onderhoudsvrij dieselpartikelfilter en voldoet aan de EU4-emissienorm. Er zijn, afhankelijk van de motorvariant, vier transmissies beschikbaar voor de BLS: een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak en een vijf- of zestraps automaat.

De Cadillac BLS is ontworpen door een internationaal team onder leiding van Ed Welburn, GM Vice President of Design. De auto heeft de unieke Cadillac stijl, wigvormig met duidelijke, scherpe contouren. "De verticale lijnen aan de voor- en achterzijde, de V-vorm in zowel de grille als het kofferdeksel, en de hoge flanklijn met zijn krachtige, solide uitstraling zijn karakteristiek voor Cadillac", aldus Welburn. Typerende kenmerken zijn ook de staande, rechthoekige koplampen met helder glas. In de carrosseriekleurige voorbumper van de BLS zijn mistlampen geintegreerd en onder de grille is een brede luchtinlaat opgenomen. De onderste rand van de portierruiten wordt geaccentueerd door een chroomstrip.

De sfeer in de cockpit wordt bepaald door onder meer het met leder beklede driespaaks stuurwiel met geintegreerde functietoetsen, de ronde instrumenten met witte cijfers en rode wijzers tegen een zwarte achtergrond, en het analoge klokje in de middenconsole. Het infotainmentsysteem omvat onder andere een Bose audio-installatie, dvd-navigatie en een beeldscherm met touch-screen bediening, en een mobiele telefoon met Bluetooth-techniek en handsfree set met bediening vanaf het multifunctionele stuurwiel.