14 februari 2005
Cadillac BLS

Cadillac BLS

Cadillac toont BLS concept in Geneve

Autozine
14 februari 2005 | Cadillac presenteert begin maart op de autotentoonstelling van Geneve een concept voor een geheel nieuwe vierdeurs sedan in het mid-premium segment: de Cadillac BLS. Dit speciaal voor de Europese markt ontwikkelde model toont dezelfde stijl die ook de andere actuele modellen van Cadillac kenmerkt. De definitieve uitvoering van de BLS zal in het voorjaar van 2006 op de markt komen met onder meer met een common-rail dieselmotor.
 

De BLS is uiterlijk direct herkenbaar als Cadillac. "De meest kenmerkende stijlelementen zijn de verticale lijnen aan de voor- en achterzijde van de auto", aldus GM Designer Chip Thole. "De karakteristieke en ook op andere Cadillacs toegepaste V-vorm in de grille komt terug in het kofferdeksel. De flanken tonen een dynamische wigvorm en stralen kracht, dynamiek en snelheid uit".

Cadillac BLS

De benzinemotoren hebben alle een turbocompressor. Er is keuze uit twee 2,0 liter viercilinders en een 2,8 liter zescilinder. Omdat de Cadillac BLS speciaal is ontwikkeld voor de Europese markt, ontbreekt een dieselmotor niet; het gaat om een 1,9 liter common-rail turbodiesel met een onderhoudsvrij partikelfilter waarmee hij voldoet aan de Euro 4 norm. Elk van deze motoren is te combineren met een handgeschakelde of automatische versnellingsbak.

Omdat zowel aan het comfort als aan de rijeigenschappen van auto's in het mid-premium segment de hoogste eisen worden gesteld, heeft Cadillac de BLS naar eigen zeggen van een hoogwaardig onderstel voorzien. Voor zijn McPherson veerpoten toegepast en achter een multi-link constructie. Volgens Larry Craig, Program Engineer Manager, heeft het comfort een even grote plek in de ontwikkeling van de BLS gekregen als de dynamiek.

Cadillac BLS