8 november 2013

Bugatti Veyron

Bugatti Legend Meo Costantini onthuld in Dubai

8 november 2013 - Met de Legend 'Meo Costantini' heeft Bugatti tijdens de Dubai International Motor Show (5-9 november) de derde van in totaal zes 'Les L├ęgendes de Bugatti' onthuld. Deze speciale uitvoering vormt een ode aan Meo Costantini, die vele jaren aan het hoofd van Bugatti's raceteam stond en als coureur ook tweemaal de Targa Florio won in een Bugatti Type 35. De Legend Edition 'Meo Costantini', waarvan slechts drie exemplaren worden gebouwd, kost 2,09 miljoen euro exclusief belastingen.

De Bugatti Legend 'Meo Costantini' heeft de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse als basis en wordt aangedreven door een 8-liter W16 motor met een vermogen van 882 kW (1.200 pk) en een koppel van 1.500 Nm tussen 3.000-5.000 tpm. De 'Meo Costantini' schiet in 2,6 seconden van 0-100 km/u.

Bugatti Veyron

De koets bestaat hoofdzakelijk uit koolstofvezel. De flanken, portieren, de delen achter de deuren, de 'medaillons' en de hoeken van de voorbumper zijn uitgevoerd in aluminium. Het blauwe lakwerk op de koolstofvezeldelen vormt een verwijzing naar de klassieke Franse autosportkleur en naar de Type 35. De nieuwe tint 'Bugatti Dark Blue Sport' is speciaal voor deze special edition ontwikkeld.

De aluminium componenten zijn met de hand gepolijst en van een speciale blanke laklaag voorzien. Bugatti is de enige fabrikant van productieauto's die zijn modellen met gepolijste, blank gelakte aluminium koetswerkdelen levert.

Als een ode aan Costantini's overwinning in de Targa Florio prijkt het silhouet van het historische raceparcours op de onderkant van de achtervleugel (luchtrem). Nog zo'n voorziening die de prestaties van de illustere coureur kracht bijzet, is zijn zilverkleurige handtekening die met behulp van een laser is gegrafeerd in de aluminium tankklep en oliedop.

Bugatti Veyron

Het interieur van de Legend Vitesse 'Meo Costantini' is compleet met leer bekleed. Het dak, de voetenruimte, de centrale delen van de stoelen en de achterwand zijn alle in de cognackleur 'Gaucho' uitgevoerd. De stoelkussens, armsteunen, doorgetrokken middenconsole, deurpanelen, het dashboard en het stuurwiel zijn alle met donkerblauw 'Lake Blue' leer afgewerkt, waarbij de contrasterend lichtblauwe stiksels voor een opvallend accent zorgen. De hoofdsteunen zijn voorzien van Meo Costantini's geborduurde handtekening.

Een speciaal element in het interieur zijn de lasergegrafeerde autosport- en Type 35-accenten in de lederen deurpanelen. Verder komen de beeltenis en handtekening van Meo Costantini ook in de dorpellijsten terug.