25 juli 2013

Bugatti Veyron

Bugatti eert helden met Legend editions

25 juli 2013 - Bugatti eert de helden uit de rijke geschiedenis van het merk via zes 'Les L├ęgendes de Bugatti' (Bugatti Legends), om de beroemde namen te herdenken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Franse supersportwagenfabrikant. In het jaar waarin de 24 Uren van Le Mans zijn 90e verjaardag viert, draagt Bugatti de eerste Legend op aan Jean-Piere Wimille, een bekende naam uit de racegeschiedenis die nauw verbonden is met Bugatti. Deze Bugatti Legend 'Jean-Pierre Wimille' debuteert van 16 t/m 18 augustus aanstaande tijdens het Amerikaanse Pebble Beach weekend. In totaal lanceert Bugatti de komende twaalf maanden zes verschillende Bugatti Legends op basis van de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse.

De Bugatti Legend "Jean-Pierre Wimille" vormt een ode aan de successen die de befaamde coureur voor Bugatti behaalde, waaronder twee overwinningen tijdens de 24 Uren van Le Mans: in 1937 met een Bugatti 57G Tank, met co-piloot Robert Benoist, en in 1939 opnieuw, ditmaal samen met Pierre Veyron achter het stuur van de 57C Tank.

Bugatti Veyron

De winnende raceauto uit 1937 vormde de inspiratie voor het ontwerp van de Bugatti Legend 'Jean-Pierre Wimille'. Tijdens de historische race was de 57G Tank getooid in een blauwe Racing Blue livery, kenmerkend voor de Franse raceauto's van die tijd. Daarmee in lijn is ook de nieuwe Vitesse special edition in een lichtblauwe Wimille Bleu lak afgewerkt, gecombineerd met blauwe clear-coated koolstofvezeldelen, een kleurenschema dat ook in het interieur terugkomt. De productie van de Bugatti Legend 'Jean-Pierre Wimille' is gelimiteerd tot drie exemplaren.

De zes Bugatti Legends zijn alle ontsproten aan de Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Deze supersportwagen werd in 2012 gelanceerd en is officieel de snelste serieproductie roadster ter wereld, met een snelheidsrecord van 408,84 km/u met het dak open. De Vitesse wordt aangedreven door een achtliter W16 krachtbron met een vermogen van 882 kW (1.200 pk) en een ongeëvenaard maximumkoppel van 1.500 Nm tussen 3.000-5.000 tpm. De acceleratie van 0 naar 100 km/u geschiedt in 2,6 seconden.

Bugatti Veyron

In Nederland wordt Bugatti vertegenwoordigd door Pon Luxury Cars in Leusden.