4 april 2012
Feedback
BMW X1 (2009 - 2015)

BMW X1 (2009 - 2015)

BMW toont vernieuwde X1

Autozine
4 april 2012 | BMW presenteert de vernieuwde X1. Met detailaanpassingen aan design en toepassing van de nieuwste techniek in de vorm van twee krachtige TwinPower Turbomotoren en achttraps automatische transmissie, is de X1 klaar voor een belangrijke nieuwe stap in zijn carrière. Drie jaar na zijn marktintroductie in Europa, maakt deze BMW nu bovendien de oversteek naar de VS.
 

Uiterlijk is de BMW X1 dichter naar het design van de BMW X3 en BMW X5 toegegroeid. Aan de voorkant wordt de krachtige uitstraling van de vernieuwde X1 geaccentueerd met een groter aantal in carrosseriekleur uitgevoerde delen. Daarnaast zorgen nieuw ontworpen koplampen voor een kenmerkende premiumuitstraling. Voor een 'geconcentreerdere blik' dekt een chroom-gecoate accentstrip de dubbele ronde koplampen af.

BMW X1 (2009 - 2015)

Nieuw zijn bovendien de LED-accentverlichting, als onderdeel van het optionele Xenon lichtpakket – en de richtingaanwijzers die nu geïntegreerd zijn in nieuw ontworpen compactere buitenspiegels.

De uitstraling wordt ook aan de achterzijde extra onderstreept door de nieuwe indeling van de verder in carrosseriekleur uitgevoerde bumper. De zwarte kunststof elementen zijn smaller uitgevoerd, terwijl de zilverkleurige bodembeschermingplaat een opvallendere structuur heeft gekregen.

In het interieur zijn de gebruikte materialen nieuw en is bovendien de naar de bestuurder gerichte middenconsole aangepast. Dit om de oriëntatie op de bestuurder verder te benadrukken. Op diverse plaatsen zijn chroomaccenten toegepast.

BMW X1 (2009 - 2015)

In september debuteert de vernieuwde BMW X1 in de VS als BMW X1sDrive28i en als xDrive35i, beide standaard voorzien van achttraps automatische transmissie. Over de motoren in Europa volgt binnenkort meer informatie.