31 mei 2017
 

BMW 8-Serie

BMW onthult nieuwe 8-Serie

Autozine
31 mei 2017 | Op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este schitterde de BMW Concept 8 Serie. De designstudie van BMW beeldt de essentie van een moderne BMW Coupé uit en geeft een visueel voorproefje van de nieuwe BMW 8-Serie Coupé. De marktintroductie daarvan staat gepland voor 2018, als onderdeel van een van de grootste modeloffensieven in de historie van het merk.

Op zoek naar een BMW 8-Serie?
DAS import heeft er 21 vanaf € 151.546,-

BMW 8-Serie

Het silhouet van de BMW Concept 8 Serie oogt laag en krachtig. Het visuele samenspel van de lange motorkap en de vloeiend aflopende daklijn geeft de carrosserie van opzij gezien een dynamische uitstraling. De markante 'schwung' aan de achterzijde suggereert beweging en geeft een extra sportief accent. Opzij springen de grote, geprononceerde vlakken en vormen in het oog. De subtiele, scherpe lijnen over de flanken geven de carrosserie een volumineuze uitstraling en accentueren het uiterst dynamische karakter. Twee expressieve karakterlijnen lopen vanaf de 'AirBreather' naar achteren steeds verder uit elkaar en leiden de ogen naar de wielkasten en de grote achterwielen.

BMW 8-Serie

De flanken schetsen een nieuw aspect van de designexpertise van BMW: een kunstzinnig lijnenspel en vloeiende elementen die het atletische voorkomen van de Concept 8 Serie naar voren laten komen. Nog eens extra geaccentueerd door de exclusieve lak Barcelona Grey Liquid; een donkerblauwe kleur met, onder invloed van invallend licht, sterk variërend pigment. Grote lichtmetalen 21-inchwielen met een sportief design en aerodynamische elementen maken het opvallende beeld van de flanken compleet.

De BMW nieren, dubbele koplampen en grote luchtinlaten zijn de markante en sportieve elementen van de voorzijde. Ook hier slaat BMW echter een nieuwe weg in. Zo is de grille met de dubbele nieren zeer laag geplaatst en opvallend breed. Naar het voorbeeld van vroegere BMW coupés zijn de nieren visueel met elkaar verbonden door een frame. Het front van de Concept 8 Serie onderstreept de rijdynamiek samen met de ranke dubbele laserkoplampen en grote luchtinlaten. Carbon elementen dragen bij aan het sportieve high-performance karakter.

BMW 8-Serie

Ook de achterzijde van de Concept 8 Serie heeft een kenmerkende en in het oog springende vorm: vlak, breed en met veel sculptuur. De achterkant sluit met de vorm strak aan op het lijnenspel van de flanken. Krachtig ogende wielkasten suggereren dynamiek en accenturen optisch de achterwielaandrijving. De aflopende daklijn en de grote spoorbreedte benadrukken dit deel van de auto nog eens extra.

Smalle en langgerekte achterlichtunits lopen ver om de hoeken door en slaan een visuele brug tussen flanken en achterzijde. De achterlichten lijken op een L-vormige vleugel en zijn ook wat uitgebouwd, waardoor ze de breedte van de carrosserie versterken. De ranke vorm geeft de achterzijde tegelijk een zeer sportieve en moderne noot. Precies zoals de donkere diffusor van carbon dat ook doet. Grote trapeziumvormige uitlaatuiteinden maken het sportieve beeld af en knipogen naar de rijdynamiek.

Het interieur is gefocust op slechts één aspect: het rijden. Alle vlakken en lijnen zijn in de rijrichting geplooid en onderstrepen het dynamische totaalbeeld. Voor structuur zorgt de bundeling van functies in controle-clusters, zoals in de middenconsole, de console tussen de stoelen en in de portieren. Bijzondere details zijn de vloeiende overgangen van dashboard naar portieren en het sportieve gevoel dat het interieur in totaliteit wekt. Die indruk wordt ondersteund door een al even vloeiende verbinding tussen dashboard en console, die samen de centrale positie in het interieur accenturen. De hoge middenconsole en het visueel lage zwaartepunt van het instrumentenpaneel maken het elegante en sportieve beeld compleet.

De sportstoelen zijn slank met een schaal van carbon, bekleed met hoogwaardig leder voor een perfect zitgevoel. Ook het stuurwiel is sportief van snit: met spaken van met de hand gepolijst aluminium en rode schakelpeddels als knipoog naar de racerij. Het contrast tussen lichtgekleurd aluminium en de donkere lederen gripvlakken op de rand van het stuur scheppen een beeld van luxe sportiviteit tot in detail.

BMW 8-Serie

Het gebruik van donkerbruin en Fjordweiss Merino-leder scheppen een hoogwaardige ambiance. Vlakken van carbon en met de hand gepolijst aluminium voegen sportieve en technische accenten toe. Het in vlakjes geslepen paneel rond de transmissiebediening en een iDrive controller van Swarovski-glas met een rookkleurige quartz look maken het moderne karakter van het interieur compleet.

UnitedConsumers
BMW 8-Serie nu als First EditionBMW 8-Serie nu als First Edition
4 februari 2019
BMW presenteert 8-Serie CoupeBMW presenteert 8-Serie Coupe
15 juni 2018
BMW neemt 8-Serie in productieBMW neemt 8-Serie in productie
26 april 2018
 

Info

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum