26 april 2018
 

BMW 8-Serie

BMW neemt 8-Serie in productie

Autozine
26 april 2018 | In de laatste fase van het ontwikkelingsproces in de aanloop naar serieproductie toont de nieuwe BMW 8-Serie Coupé zijn volledige potentieel op het gebied van dynamiek en handling. Rijtests die momenteel in Wales plaatsvinden, zijn volledig gericht op de definitieve afstelling van de rijsystemen en het onderstel. Daarbij ligt extra nadruk op de BMW M850i xDrive Coupé, de versie die de karakteristieke kenmerken van de nieuwe, luxueuze sportcoupé belichaamt. Een volledig herziene V8-motor, vierwielaandrijving, actieve blokkering van het achterdifferentieel, adaptieve M dempers Professional met actieve rolstabilisatie en Integral Active Steering vormen een geheel voor sportiviteit en comfort.

Op zoek naar een BMW 8-Serie?
DAS import heeft er 21 vanaf € 151.546,-

BMW 8-Serie

De veelzijdigheid van de motor en het onderstel behoren tot de belangrijkste kenmerken. De achtcilindermotor die debuteert in de M850i xDrive Coupé levert volgens BMW de juiste hoeveelheid trekkracht om ontspannen te toeren. In de rijmodi Sport en Sport+ is de vermogensafgifte en het motorgeluid onmiskenbaar dynamischer. Ook de werking van de elektronisch aangestuurde dempers, de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) en de vierwielaandrijving wordt afgestemd op de gekozen rijmodus. De setup van het nieuwe xDrive systeem met de nadruk op achterwielaandrijving zou merkbaar zijn in iedere rijmodus, terwijl bestuurders profiteren van actieve blokkering van het achterdifferentieel voor maximale tractie tijdens het uitaccelereren van een bocht.

BMW 8-Serie

Het lage zwaartepunt en de hoge stijfheid van de carrosserie en het onderstel vormen de basis van de rijdynamiek van de nieuwe 8-Serie Coupé. In de M850i xDrive Coupé wordt zowel de wendbaarheid als de directe besturing ondersteund door het standaard aanwezige Integral Active Steering en actieve rolstabilisatie. Bovendien bieden de elektronisch aangestuurde dempers op ieder moment maximale wielstabiliteit, zodat optimaal contact met het wegdek gegarandeerd is, zelfs op korte stukken wegdek met slecht of ongelijk oppervlak.

Ook de nieuwe V8-motor draagt bij aan de prestaties van de M850i xDrive Coupé. Zonder gewichtstoename ten opzichte van de vorige motor nam het vermogen met 50 kW (68 pk) toe tot 390 kW (530 pk). Het maximumkoppel is met 100 Nm toegenomen tot 750 Nm bij 1.800 toeren per minuut. De achtcilindermotor is gekoppeld aan een grondig geoptimaliseerde 8-traps Steptronic sporttransmissie, die gekenmerkt wordt door een groter bereik en kortere schakeltijden.

Met de tests in Wales ronden de ontwikkelaars het testprogramma af in de aanloop naar de serieproductie van de nieuwe 8-Serie Coupé. Behalve op het circuit en afgesloten testwegen worden de prototypes ook getest op de openbare weg, om informatie te vergaren over de rijprestaties in de praktijk. Deze testsessies zijn een aanvulling op de informatie die al eerder verzameld is, bijvoorbeeld tijdens wintertests in het Zweedse Arjeplog, op de testbaan van BMW Group in Miramas in Zuid-Frankrijk, op de Nordschleife van de Nürburgring en tijdens initiële tests op racecircuits.

BMW 8-Serie

De verkoop van de 8-Serie Coupé start in de loop van 2018. Het cijfer 8 in de modelaanduiding verwijst naar de prominente positie van het nieuwe model in het aanbod van BMW, zoals voorheen het geval was bij de BMW Z8 en momenteel bij de BMW i8. Deze aanduiding is gereserveerd voor uitzonderlijk sportieve voertuigen met een hoge emotionele waarde. De nieuwe BMW 8 Serie Coupé is een cruciaal model in het modeloffensief in het luxesegment, zoals door BMW Group is vastgelegd in de strategie NUMBER ONE > NEXT.

Nieuwe vloermatten voor de BMW 8-Serie?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

BMW 8-Serie nu als First EditionBMW 8-Serie nu als First Edition
4 februari 2019
BMW presenteert 8-Serie CoupeBMW presenteert 8-Serie Coupe
15 juni 2018
BMW onthult nieuwe 8-SerieBMW onthult nieuwe 8-Serie
31 mei 2017
 

Info

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum