11 juli 2003
BMW 6-Serie (2003 - 2011)

BMW 6-Serie (2003 - 2011)

BMW introduceert nieuwe 6-serie

Autozine
11 juli 2003 | Met een nieuwe droomauto - de 6-serie Coupé - zet BMW een lange traditie van luxe coupemodellen voort die begon met de eerste 6-serie (1976 - 1989). De nieuwe sportwagen debuteert in september op de Internationale Automobilausstellung IAA in Frankfurt. Naar verwachting staan de eerste nieuwe 6-serie Coupees tegen het einde van dit jaar in de showroom van de BMW dealer. De prijs is nog niet bekend, maar zal op het niveau van de huidige 7-serie komen te liggen.
AutoCoach

De nieuwe 6-serie, die later nog met een 2 + 2 Cabriolet zal worden uitgebreid, staat niet alleen voor dynamiek en precisie. Het verschijningsbeeld van dit automobiel wordt gekenmerkt door een karakteristieke, vloeiende belijning in harmonie met elegante vlakken. Met zijn gestrekte, klassieke proporties werkt de nieuwe 6-serie Coupé laag, lang en breed, zijn uitstraling is zelfbewust. Het inzittendencompartiment met zijn lage daklijn is ver naar achteren geplaatst, markante stijlelementen aan de voorschermen maken het silhouet herkenbaar als BMW. De moderne vormgeving van de carrosserie is terug te vinden in het interieur. Zoals bij de nieuwe 5- en 7-serie zijn alle voor het rijden belangrijke bedieningselementen aan of in de directe nabijheid van het stuurwiel geplaatst. De Controller van het unieke iDrive bedieningssysteem ligt ergonomisch optimaal onder handbereik; alle comfort functies zijn ook vanuit de voorpassagiersstoel te bedienen.

BMW 6-Serie (2003 - 2011)

Voor prestaties onder alle denkbare omstandigheden zorgt de van de BMW 745i bekende 4,4 liter V8 motor. Met het volledig variabele klepbedieningssysteem VALVETRONIC levert deze krachtbron een maximum vermogen van 333 pk (245 kW) en een tot de verbeelding sprekend koppel van 450 Nm bij 3.600 tmp. Hiermee bereikt de nieuwe 6-serie moeiteloos zijn (elektronisch begrensde) topsnelheid van 250 km/h. Voor de klassieke sprint van 0 naar 100 km/h heeft de BMW 645Ci 5,6 seconden nodig. De kracht is al naar gelang de wensen van de klant via drie verschillende zesversnellingsbakken op de achterwielen te zetten:

  • een handgeschakelde zesversnellingsbak,
  • een zestraps automaat met Steptronic, of
  • een sequentiele, handgeschakelde versnellingsbak (SMG) met zowel een schakelpook als schakelpaddles aan het stuur

De nieuwe 6-serie is standaard uitgevoerd met BMW Dynamic Drive Control (DDC), een systeem dat onder meer een alertere reactie op het gaspedaal mogelijk maakt, snelheidsafhankelijk de stuurbekrachtiging reguleert en in combinatie met SMG of een automatische transmissie voor sneller en met hogere toerentallen schakelen zorgt.

BMW 6-Serie (2003 - 2011)

Uniek in de klasse van grote coupees is het binnen afzienbare tijd als optie voor de nieuwe BMW 6-serie leverbare Head-up Display. Dit geavanceerde informatiesysteem projecteert voor het rijden relevante gegevens, zoals bijvoorbeeld de snelheid en aanwijzingen van het navigatiesysteem, via de voorruit in het gezichtsveld van de rijder. Daarmee kan de rijder zijn blik op de weg houden en heeft hij toch alle informatie in beeld. Andere aantrekkelijke opties zijn Active Cruise Control (ACC) en het glazen panoramadak met elektrisch verschuifbare hemelbekleding, dat het interieur ruimer en lichter laat zijn, in het bijzonder omdat een panoramadak veel groter is dan een conventioneel schuifdak.

Profile
BMW M6 nu ook als cabrioletBMW M6 nu ook als cabriolet
20 juni 2006
BMW M6 nu bij de dealerBMW M6 nu bij de dealer
14 april 2005
BMW maakt prijzen M6 bekendBMW maakt prijzen M6 bekend
31 december 2004
Wereldpremiere: BMW introduceert de M6Wereldpremiere: BMW introduceert de M6
15 december 2004
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum