16 augustus 2013
BMW 4-Serie Coupe (2013 - 2020)
Nieuws

BMW M4

BMW onthult Concept M4 Coupe

16 augustus 2013 - Op basis van de 4-Serie Coupé heeft BMW de Concept M4 Coupé ontworpen. Deze studie is onthuld tijdens het prestigieuze 'Pebble Beach/Monterey Automobile Weekend'. De Concept M4 Coupé is uitgevoerd in een speciaal voor dit model ontwikkelde lakkleur "Aurum Dust". Gewichtsbesparende carrosseriedelen van CFRP (carbon fiber reinforced plastic) en een lage luchtweerstand benadrukken zijn sportieve karakter.

Op zoek naar een BMW 4-Serie Coupe 420dA?
bynco heeft er 24 vanaf € 24.645,-

BMW 4-Serie Coupe (2013 - 2020) 420dA

Het ontwerp wordt gekenmerkt door drie grote luchtinlaten, dubbele ronde koplampen met LED-verlichting en een zwarte M-grille met daarin details die ook terugkeren in het M-dubbelspaaks design van de lichtmetalen 20-inch wielen. Door de spaken heen zijn de M-carbon-keramische remschijven goed zichtbaar. Op de grille prijkt een M4 embleem.

BMW 4-Serie Coupe (2013 - 2020)

Verticale luchtgeleiders links en rechts aan de voorzijde, de Air Curtains en de Air Breathers achter de wielkasten verminderen de luchtweerstand en dragen bij aan de stabiliteit op hoge snelheid. De nieuw vormgegeven M-design kieuwen op de flanken vormen visueel een geheel met de Air Breathers.

De lange motorkap met zijn 'powerdome' etaleert de potentie van de motor. Van CFRP (carbon fiber reinforced plastic) gemaakte delen, zoals de luchtgeleider aan de voorzijde, het gewelfde dak en de diffuser aan de achterzijde, tonen de aandacht voor een zo laag mogelijk gewicht. De lage daklijn, de korte overhang voor en achter, de geïntegreerde achterspoiler en de gespierde wielkasten benadrukken de sportiviteit van de Concept M4 Coupé.

BMW 4-Serie Coupe (2013 - 2020)

Door de schaduwwerking van de achterspoiler lijkt de M4 Coupé extra laag en atletisch. De wielen ver op de hoeken zorgen voor meer spoorbreedte en maken dat beeld compleet. Ook van achteren benadrukt de auto dat hij een laag zwaartepunt heeft en als het ware aan het wegdek kleeft. De diffuser en optische luchtkanalen zorgen samen met de dubbele carbonfiber uitlaatuiteinden en het M logo voor een dynamische aanblik.

AutoCoach
XLLease