14 april 2014
 

Bentley Mulsanne

Bentley toont Hybrid Concept

Autozine
14 april 2014 | Bentley luidt een nieuwe toekomst in met de Hybrid Concept, een conceptauto die vooruitblikt op Bentley's eerste plug-in hybridemodel. Het betreft een speciale uitvoering van de compleet nieuwe SUV die in 2017 leverbaar wordt. De Bentley Hybrid Concept wordt op zondag 20 april onthuld op de Beijing International Automotive Exhibition.

Op zoek naar een Bentley Mulsanne?
DAS import heeft er 17 vanaf € 15.325,-

Bentley Mulsanne

Het plug-in hybridesysteem zou borg staan voor een vermogenstoename tot 25% en 70% lagere emissies, zonder daarbij het karakter op negatieve wijze te beïnvloeden. De hybridemodellen van Bentley zouden de mogelijkheid bieden om tenminste 50 kilometer puur elektrisch te rijden, met emissievrije prestaties in de stad en betere prestaties op afroep op doorgaande wegen.

Bentley Mulsanne

De Bentley Hybrid Concept is gebaseerd op het topmodel van de Bentley-familie: de Mulsanne. Koper is gebruikt als stijlelement voor zowel het exterieur als interieur van het studiemodel, om de elektrische 'aderen' van de auto te symboliseren. Voorbeelden zijn de koperen details in de koplampunits, de radiator, remklauwen, sierelementen en emblemen. In het interieur komen koperaccenten terug in het dashboard, de omlijsting van de schakelaars en in het instrumentarium. Koperkleurige stiksels voor de ruitpatroon bekleding als onderdeel van de Mulliner Drive Specification ronden het interieur af.

De Bentley Hybrid Concept wordt op 20 april op de stand van Bentley geflankeerd door drie andere leden van het merk: de nieuwe Flying Spur V8, die zijn Chinese debuut beleeft, de nieuwe, verbeterde Continental GT Speed (met 635 pk en 820 Nm de snelste productie-Bentley ooit) en de Continental GT V8 S.

Bentley Mulsanne
UnitedConsumers
Bentley onthult Birkin Mulsanne LimitedBentley onthult Birkin Mulsanne Limited
16 januari 2014
Meer luxe voor Bentley MulsanneMeer luxe voor Bentley Mulsanne
24 januari 2013
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum