16 januari 2014
 

Bentley Mulsanne

Bentley onthult Birkin Mulsanne Limited Edition

Autozine
16 januari 2014 | Bentley Motors heeft de exclusief voor Europa ontworpen Birkin Mulsanne Limited Edition onthuld. Het nieuwe model is geïnspireerd op Sir Henry 'Tiger Tim' Birkin, de legendarische Bentley Boy die in de periode 1920 tot 1930 voor Bentley racete, onderscheidt zich door talrijke unieke designdetails. In Nederland is de exclusieve Birkin Mulsanne inmiddels te bewonderen bij Bentley Leusden in Het Koopmanshuis.
 

De beperkte serie van slechts 22 auto's is beschikbaar in drie kleuren: Ghost White, Damson aubergine en de combinatie Fountain Blue/Dark Sapphire. Naast de exclusieve kleurstelling is de Birkin Mulsanne voor de echte connaisseur direct te herkennen aan de genummerde plaatjes op de dorpels, 21 inch wielen geïnspireerd op die van de oorspronkelijke Mulsanne conceptauto, het driedimensionale 'Flying B'-embleem gestikt in de hoofdsteunen, de houtinleg in het instrumentarium en de klaptafeltjes achterin.

Bentley Mulsanne

Een ruitpatroon in de gevoerde bekleding van de stoelen en de deurpanelen alsmede de bekleding van de hemel in geperforeerd leer verlenen het interieur een moderne, eigentijdse uitstraling. De drie verschillende uitvoeringen worden geleverd met een op maat gemaakte en met de hand vervaardigde bagageset, eveneens genummerd en afgestemd op het interieur van de auto.

Iedere Birkin Mulsanne wordt geleverd met de 'Entertainment Specification' voor de inzittenden achterin, bestaande uit een in de hoofdsteunen van de beide voorstoelen geïntegreerd 8 inch lcd-scherm, een dvd-speler, een wifi-hotspot, het premium Naim for Bentley-audiosysteem en een iPad in beide met de hand vervaardigde massiefhouten klaptafeltjes achterin.

Verder vertrouwt de Birkin Mulsanne op de 'Mulliner Driving Specification' voor een meer op sportiviteit afgestemde rijervaring. De 377 kW (512 pk) sterke Bentley Birkin Mulsanne staat in Nederland inmiddels bij Bentley Leusden in Het Koopmanshuis en is leverbaar vanaf € 406.689,-.

Bentley Mulsanne

De inspiratiebron voor deze beperkte serie van de Mulsanne, Sir Henry Ralph Stanley 'Tim' Birkin, was zowel een legendarisch coureur als een pretentieloos stijlicoon, en als zodanig het toppunt van de Britse 'gentleman racer'. Birkin was in het verleden nauw betrokken bij de inspanningen van Bentley op de weg en het circuit, met als hoogtepunt zijn sleutelrol in de ontwikkeling van de 'Blower' Bentley in 1928.