12 juli 2021
 

Audi

Voorsprong door Techniek bestaat 50 jaar

Autozine
12 juli 2021 | Audi's merkslogan 'Voorsprong door Techniek' viert zijn vijftigste verjaardag. 'Vorsprung durch Technik' werd in 1970 bedacht door Hans Bauer van de reclameafdeling van het toenmalige Audi NSU Auto Union AG. In 1971 werd de slogan voor het eerst gebruikt in een advertentie en maakte vervolgens zijn opwachting in brochures van modellen als de Audi 50, 80 en 100. In de jaren erop kwamen er varianten als 'Audi. A nice bit of technology' en 'Audi. Relaxed Driving with perfect technology', maar Audi verkoos al snel weer het pakkende origineel.
AutoCoach
Info

Na de introductie van de Audi quattro in 1980 werd 'Voorsprong door Techniek' zelfs weer vaker gebruikt. De gevleugelde woorden werden opgenomen in de destijds grootste lichtreclame van Europa (langs de snelweg A9 bij Ingolstadt) én werden een belangrijk onderdeel van de merkidentiteit van Audi. Tegenwoordig staat 'Voorsprong door Techniek' synoniem voor het merk Audi en alle producten en diensten die daaraan verbonden zijn.

Audi

Audi heeft 'Voorsprong door Techniek' waargemaakt met Quattro vierwielaandrijving. De grote sportieve successen die Audi hiermee behaalde, heeft het merk doorvertaald naar zijn serieproductiemodellen. Ook de introductie van de Space Frame Technologie voor de A8 (1994) is een belangrijke mijlpaal. Die heeft bijgedragen aan Audi's doorbraak in het topsegment.

Op het circuit heeft 'Voorsprong door Techniek' eveneens een belangrijke rol gespeeld. In langeafstandsraces als die van Le Mans introduceerde Audi bijvoorbeeld nieuwe technologieën als FSI, Turbo-FSI, laser light en daarnaast Audi ultra- en hybridetechnologie. Natuurlijk werden de Audi-klanten niet vergeten. Zo is de aluminium Audi A2 1.2 TDI tot op de dag van vandaag 's werelds enige vierdeurs drieliter-auto.

Maximale duurzaamheid is nu een belangrijke doelstelling van Audi. Onder het motto 'Mission Zero' streeft Audi ernaar om per 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. In lijn daarmee presenteert het merk vanaf 2026 bijvoorbeeld geen nieuwe modellen meer met verbrandingsmotor. Om bij te dragen aan een leefbare toekomst, ligt de focus van 'Voorsprong door Techniek' nu vooral op digitalisering en elektrificatie. Daarbij denkt Audi ook verder dan de auto zelf. Zo onderzoekt het merk nieuwe mobiliteitsoplossingen en bijvoorbeeld nieuwe laadmogelijkheden voor elektrische auto's.

XLLease
Audi e-tron GT wint Gouden StuurwielAudi e-tron GT wint Gouden Stuurwiel
10 november 2021
Audi A8 aangepast voor modeljaar 2022Audi A8 aangepast voor modeljaar 2022
2 november 2021
Audi introduceert R8 V10 performance RWDAudi introduceert R8 V10 performance RWD
7 oktober 2021
Audi introduceert Q4 Sportback e-tronAudi introduceert Q4 Sportback e-tron
30 september 2021