26 september 2008
Audi A8 (2004 - 2010)
Nieuws

Audi A8 (2004 - 2010)

Nieuwe generatie MMI nu ook in Audi A6 en A8

26 september 2008 - Audi introduceert de nieuwe generatie van zijn Multi Media Interface (MMI). Dankzij de combinatie van een 40 GB harddisk, beeldscherm met hoge resolutie, een DVD-speler en krachtiger processors is het nieuwe MMI veelzijdiger dan voorheen. Het systeem is geïntroduceerd in de Audi Q5 en zal nu ook in de vernieuwde Audi A6 en A8 worden aangeboden.

Op zoek naar een Audi A8 2.8 FSI Proline+?
Nederland Mobiel heeft er 58 vanaf € 3.950,-

Audi A8 (2004 - 2010) 2.8 FSI Proline+

De nieuwe generatie MMI behoudt zijn de basisfuncties, maar de bediening is nu eenvoudiger. Dat is onder meer te danken aan de toepassing van een joystick, die zich op de centrale bedieningsknop bevindt. Deze joystick is in acht richtingen te bewegen. De bediening van het nieuwe MMI wordt verder vergemakkelijkt door een 7 inch beeldscherm. Dit werkt met een hoge resolutie (800x480 pixels) en LED-achtergrondverlichting. De verschillende menuschermen vloeien via 'crossfading' in elkaar over en bij het veranderen van een airconditioning-instelling komen er compacte 'pop-up's' tevoorschijn. De informatie op het hoofdscherm blijft hierdoor zichtbaar.

Audi A8 (2004 - 2010)

Het nieuwe MMI biedt keus uit twee- of driedimensionale weergave van de kaarten in het navigatiesysteem. De kaarten zijn ook vanuit vogelperspectief te bekijken. Hoogteverschillen ten opzichte van zeeniveau worden daarbij zichtbaar en met kleurnuances aangegeven. Belangrijke gebouwen worden in 3D zichtbaar gemaakt en in sommige situaties volledig, zoals in de realiteit, weergegeven. Op kruispunten maakt het navigatiesysteem met pijlen duidelijk welke rijstrook de bestuurder dient te volgen en er is een functie opgenomen die de zuinigste route adviseert.

De navigatie- en telefoonfuncties van het nieuwe MMI werken indien gewenst met stemherkenning. Dankzij intelligente software 'verstaat' het MMI diverse talen en 'begrijpt' het ook woorden die in z'n geheel worden uitgesproken. Het spellen van een navigatiedoel bij MMI-navigatie plus is dan ook niet nodig.

Audi A8 (2004 - 2010)

Ook een DVD-speler maakt deel uit van het nieuwe MMI. Het beeld van een video-DVD wordt (uitsluitend bij stilstand) weergegeven via het centrale display en de inzittenden genieten van Dolby Digital 5.1-geluid. Ook muziek (MP3, WMA, AAC) van externe datadragers (CD's, SD-kaarten en SD-HC kaarten) kan via het MMI worden afgespeeld. Als optie is de Audi music interface beschikbaar. Die maakt het mogelijk om via een interfacekabel een iPod/iPone aan te sluiten. Digital Audio Broadcasting (DAB) is optioneel. Bovendien is het MMI te combineren met een ruime keuze uit sound systems, waaronder dat van Bang & Olufsen.

Is het MMI-systeem uitgerust met een telefoonvoorbereiding, dan kunnen via een Bluetooth-menu apparaten gekoppeld en beheerd worden. Alle SIM- kaart-gegevens zijn via het centrale display beschikbaar zodra de contactsleutel in het contactslot wordt gestoken.

Audi A8 (2004 - 2010)
AutoCoach
XLLease