24 januari 2007
Audi A8 (2004 - 2010)
Nieuws

Audi A8 (2004 - 2010)

Audi zet SynFuel in tijdens World Economic Forum

24 januari 2007 - Tijdens het World Economic Forum (WEF), dat van 23 tot en met 28 januari plaatsvindt in het Zwitserse Davos, heeft Audi een primeur. Als officiele autopartner van het WEF levert Audi een vloot van in totaal 172 voertuigen, waaronder tien Audi's A8 die uitsluitend gebruikmaken van milieuvriendelijke SynFuel-diesel.

Op zoek naar een Audi A8 2.8 FSI Proline+?
Nederland Mobiel heeft er 58 vanaf € 3.950,-

Audi A8 (2004 - 2010) 2.8 FSI Proline+

De jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in het Zwitserse Davos is uitgegroeid tot een belangrijk evenement waar vooraanstaande economen en politici elkaar ontmoeten. Voor Audi, sinds 1987 als exclusieve autopartner verbonden aan dit evenement, markeert het WEF dit jaar de introductie van SynFuel, een uiterst milieuvriendelijke dieselsoort.

Audi A8 (2004 - 2010)

"Audi ontwikkelt niet alleen voertuigen, maar heeft ook oog voor het milieu. Onze uiterst efficiente TDI- en TFSI-motoren bewijzen dat. En het feit dat we in Davos kunnen gebruikmaken van Audis A8 op basis van SynFuel, betekent een nieuwe stap op weg naar duurzame mobiliteit", aldus Michael Dick, bestuurslid van de afdeling Technische Ontwikkeling bij Audi AG.

SynFuel wordt via een chemische reactie gewonnen uit aardgas, is kristalhelder en vrij van zwavel en aromatische verbindingen. Bij verbranding komt geen zwaveldioxide vrij, terwijl de emissie van roetdeeltjes met 35 procent wordt gereduceerd. De emissie van koolmonoxide ligt zelfs 93 procent lager. Ook wordt met SynFuel een verlaging van de emissie van stikstofoxide (NOx) en kooldioxide (CO2) bereikt, met respectievelijk negen en vijf procent. Wellicht het allerbelangrijkste is echter dat deze brandstof geschikt is voor alle Audi's met een dieselmotor, zonder dat enige aanpassing noodzakelijk is.

De chauffeursdienst voor deelnemers aan het World Economic Forum beschikt over een vloot van tachtig Audi's A8 Lang. Bij tien Audis A8 wordt de brandstoftank volledig gevuld met SynFuel, geleverd door oliemaatschappij Shell. De vloot die Audi tijdens het WEF ter beschikking stelt, bestaat in totaal uit 172 voertuigen. Behalve de genoemde Audi's A8 worden voor het vervoer van vips ook twaalf gepantserde Audi's A8 ingezet. De vloot bestaat verder uit ruim vijftig Audis Q7 en een aantal Audis A6 Avant. Deze voertuigen worden gebruikt door de organisatie van het WEF, de politie van Davos, de kantonpolitie en medewerkers van het vliegveld van Zürich.

Audi A8 (2004 - 2010)

De jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Zwitserland is voor de chauffeursdienst van Audi inmiddels uitgegroeid tot een traditie, die in 1987 begon. Bij de jongste editie in Davos zijn koningshuizen, staatshoofden, ministers en topmensen uit het bedrijfsleven van over de hele wereld verzekerd van het comfort van een Audi A8.

Dutchlease