26 april 2004

Audi A6 Avant (1998 - 2005)

Audi RS6 nu nog sportiever

26 april 2004 - Als ultieme uitvoering van de Audi RS 6 biedt Quattro GmbH een sportievere variant aan met 353 kW (480 pk). De RS 6 Plus is uitgerust met autosportdetails en nieuwe kleurconcepten.
AutoCoach

Met 480 pk levert de RS 6 Plus 30 pk meer dan de standaard Audi RS 6. Het maximum koppel van 560 Nm is nu van 1.950 tot 6.000 toeren beschikbaar. Daarmee is deze trekkracht voortaan over een 400 toeren breder toerengebied inzetbaar. Deze optimalisering van de prestaties werd mogelijk door toepassing van een nieuw motormanagement. Om de vermogenstoename thermisch veilig te stellen, plaatsten de technici van Quattro GmbH twee extra watergekoelde interkoelers achter de normale interkoelers. De prestaties zijn er naar: voor de acceleratie van 0-100 km/h heeft de Audi RS 6 Plus 4,6 seconden nodig. De sprint van 0-200 km/h vergt 17,3 seconden.

Audi A6 Avant (1998 - 2005)

Het Dynamic Ride Control-onderstel (DRC) is reeds bekend uit de RS 6. Deze DRC bestaat uit diagonaal verbonden schokdempers met centrale klep, die zonder gebruik van elektronica kantel- en inveerbewegingen van de carrosserie reduceren. De sportiviteit van de Audi RS 6 Plus wordt geaccentueerd door diverse aanpassingen. Zo beschikt hij onder meer over geperforeerde remschijven, die goed zichtbaar zijn achter de spaken van de 19-inch grote, gegoten, lichtmetalen velgen. Zonder meerprijs kan een koper van een Audi RS 6 Plus bovendien kiezen voor het sportonderstel. Met variabele demping, straffere veer-/demperafstemmingen en een 10 mm verlaagd onderstel, heeft de RS 6 Plus dan een actiever en sportiever rij- en reactiegedrag.

Een sportuitlaatsysteem met minder tegendruk en matzwarte, ovale eindpijpen geeft op niet mis te verstane wijze de krachtige sound van de achtcilindermotor weer. De eveneens in matzwart uitgevoerde dakreling en sierlijsten op de flanken accentueren de versterkte sportiviteit. In het interieur zijn aluminium pedalen een indicatie van de extra sportieve inborst van de Audi RS 6 Plus. De Audi RS 6 Plus heeft standaard zwarte stoelbekleding in natuurleder en decoratielijsten in carbon. Voor de carrosserie hebben klanten de keuze uit alle standaardkleuren van de RS 6 en - zonder meerprijs - uit de kleur- en kledingcombinaties Blue, Silver en Black/Cognac. De combinatie Blue omvat de speciale lakkleur Sprintblauw pareleffect en de stoelen zijn dan bekleed met zwart leder in combinatie met middenbanen in zilverkleurig alcantara. De decoratielijsten in carbon verwijzen met hun blauwe vezels naar de carrosseriekleur. Bij de Audi RS 6 Plus Silver is de carrosserie uitgevoerd in de kleur Zeezilver metallic; het zwarte leder van de stoelen is gecombineerd met eveneens in zwart uitgevoerde middenbanen in alcantara. Hier zorgen in geborsteld aluminium uitgevoerde decoratielijsten voor het contrast.

Audi A6 Avant (1998 - 2005)

Dat de Audi RS 6 Plus een bijzondere uitvoering is, wordt bevestigd door het chassisnummer. De laatste drie cijfers hiervan staan vermeld op een plaquette op de middenconsole. De RS 6 Plus wordt gebouwd in een gelimiteerde editie van 999 stuks. De Audi RS 6 Plus is per direct en uitsluitend als Avant verkrijgbaar. De levering begint eind april. De RS 6 Plus heeft een catalogusprijs van € 150.590,- incl. BTW en BPM.

Op zoek naar een Audi A6 Avant ?
Nederland Mobiel heeft er 34 vanaf € 699,-

Audi A6 Avant (1998 - 2005)

Dutchlease