6 juli 2017
Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio

5 EuroNCAP sterren voor Alfa Romeo Stelvio

Autozine
6 juli 2017 | De Alfa Romeo Stelvio heeft de maximale van vijf sterren Euro NCAP behaald na een crashtest. Op gebied van bescherming volwassen inzittenden werd met 97% een uitstekend resultaat bereikt, want dit testonderdeel is in 2016 aangescherpt. Alfa Romeo's eerste en veilige SUV is er vanaf 53.950 euro.

Op zoek naar een Alfa Romeo Stelvio?
bynco heeft er 21 vanaf € 33.785,-

Alfa Romeo Stelvio

De cockpit van de Alfa Romeo Stelvio bleef intact tijdens de frontale botsing met gedeeltelijke overlap. Bovendien werden kritieke lichaamsdelen en ledematen beschermd tijdens de frontale botsing met complete overlap. Ook de stoelen en hoofdsteunen wisten te overtuigen tijdens testen tegen bescherming voor letsel aan de nek of rug dat veelvuldig voorkomt bij kop-staartaanrijdingen.

Alfa Romeo Stelvio

De Alfa Romeo Stelvio is standaard uitgerust met Autonomous Emergency Brake (AEB). Tijdens testen bij lage snelheden, typisch voor stadsverkeer, presteerde de Stelvio zeer goed. Botsingen werden overigens voorkomen bij alle testsnelheden.

De goede resultaten tijdens de crashtest zijn voor een groot deel te danken aan de stijve en lichte carrosserie die is vervaardigd van veelvuldig gebruikte ultralichte materialen zoals koolstofvezel, aluminium en aluminiumcomposiet. Bovendien is de Stelvio uitgerust met een reeks aan veiligheidssystemen.

AutoCoach
Alfa Romeo Stelvio nu als QuadrifoglioAlfa Romeo Stelvio nu als Quadrifoglio
4 december 2017
Nieuwe dieselmotor voor Alfa StelvioNieuwe dieselmotor voor Alfa Stelvio
12 mei 2017
Alfa Romeo Stelvio nu ook met 2.0 turboAlfa Romeo Stelvio nu ook met 2.0 turbo
3 april 2017
Alfa Romeo Stelvio nu als First EditionAlfa Romeo Stelvio nu als First Edition
18 januari 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum