6 oktober 2003
Alfa Romeo 166
Nieuws

Alfa Romeo 166

Alfa Romeo maakt prijzen en specificaties nieuwe 166 bekend

6 oktober 2003 - Met een flink opgefrist design, een interieur dat letterlijk maatwerk biedt en een extra dynamiek mikt de nieuwe generatie Alfa 166 op autorijders die een combinatie zoeken van stijl en sportiviteit.

Het eerste dat bij de kennismaking met de Nuova Alfa 166 in het oog springt, is nieuwe ontwerp van zijn koetswerk. De karakteristieke vormen van de voorkant passen nu uitstekend in de Alfa familie. Gebleven zijn de accenten die naar klassieke Alfa Romeo modellen verwijzen; compleet nieuw is de scherp gesneden vormgeving zoals die meteen doet denken aan de andere recent gelanceerde Alfa Romeo modellen. De accentlijnen en welving in de motorkap verwijzen volgens de ontwerpers naar de krachtige motoren die daaronder hun werk doen. Het designcentrum heeft elf speciaal op de nieuwe Alfa 166 afgestemde lakkleuren geselecteerd, waaronder vier geheel nieuwe metallic tinten.

Alfa Romeo 166

Dankzij de brede keuze uit leder en weefsels kan het interieur geheel op de individuele smaak van de eigenaar worden afgestemd. Er zijn drie interieurvarianten beschikbaar -Sport, Elegance en Classic- en afhankelijk van het niveau van de uitvoering is er keuze uit vier dashboardvarianten in zwart, beige en grijstinten. Daarbij kan dit interieur naar wens worden afgemaakt met de beschikbare opties. Bijvoorbeeld in bijpassende tint uitgevoerde lederen bekleding.

De nieuwe Alfa 166 biedt keuze uit zes krachtbronnen. Er zijn vier benzinemotoren: de 150 pk 2.0 TwinSpark, de 188 pk 2.5 V6 24V, de 220 pk 3.0 V6 en als top van de lijn biedt Alfa de 240 pk sterke 3.2 V6 24V aan. De beide vijfcilinder common rail turbodieselmotoren zijn de 2.4 JTD 10V is goed voor 150 pk en biedt mede door zijn variabele turbo techniek over een breed gebied veel trekkracht (305 Nm bij 1.800 toeren). De nieuwe 2.4 MultiJet 20V levert 175 pk en 385 Nm trekkracht. Al deze motoren worden standaard gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak, met uitzondering van de 3.0 V6 die aan de Sportronic transmissie wordt gekoppeld. De 2.4 MultiJet diesel is ook leverbaar met een Aisin vijftraps automaat van de nieuwe generatie. Hij kan desgewenst sequentieel worden bediend en is via het netwerksysteem van de auto verbonden met systemen als VDC, ABS en het motormanagement.

De nieuwe Alfa 166 wordt in drie specificaties geleverd: Impression, Progression en Distinctive. De uitrusting kan aan de hand van individuele wensen worden aangevuld met een of meer items uit de optielijst. Daarnaast is een nieuw Alfa 166 TI optiepakket beschikbaar, met een iets verlaagd koetswerk. Andere details zijn de 18 inch lichtmetalen wielen met brede sportbanden (235/40-18) en speciale badging. Het interieur onderscheidt zich onder andere door de toepassing van zwart lederen bekleding met rood geborduurde TI-logo's. Dat sportieve accent keert terug in de TI-merktekens op de aluminium dorpelplaten, de rode knoppen en de speciale verlichting van de meters.

Alfa Romeo 166

Ter ere van de introductie van de nieuwe Alfa 166, voegt Fiat Auto Nederland een tweetal uitvoeringen aan het nieuwe Alfa 166 gamma toe, namelijk de 2.0 TS en 2.4 JTD 10v Business Edition. Deze Business Edition is gebaseerd op de Progression versie en beschikt over een extra standaarduitrusting. Ten opzichte van de Progression uitvoering beschikken de Alfa 166 2.0 TS en 2.4 JTD 10v Business Edition over een geintegreerd navigatiesysteem, metallic lak en zonwering achter. De meerprijs ten opzichte van de Progression uitvoering bedraagt € 500,-.