14 december 2005
Alfa Romeo 159

Alfa Romeo 159

Madeno Racing voert Alfa Romeo 159 op

Autozine
14 december 2005 | De Alfa Romeo 159 staat nog maar nauwelijks bij de dealer en specialist Madeno Racing heeft 'm getuned. Daarvoor heeft de tuner een uitgebreid sportprogramma ontwikkeld ter verbetering van de motorische prestaties, rijeigenschappen, remmen en het design van de nieuwe Alfa 159.

Madeno Racing biedt een aantal opties aan om het vermogen van een 159 met JTDM-motor toe te laten nemen. In de eerste plaats is het mogelijk speciale motormanagementsoftware te laten installeren. Dit resulteert in een vermogens-toename van 30 pk. Daarnaast levert Madeno Racing voor alle JTDM versies een complete motortuningkit. Deze kit bestaat uit een sportluchtfilter, een sportuitlaat-systeem, een grotere intercooler en een aangepaste turbo met gewijzigde geometrie. Daarbij wordt de software van het motormanagement volledig aangepast aan het geoptimaliseerde in- en uitlaatsysteem. Dankzij de installatie van de bovenstaande kit op de 2.4 JTDM-motor groeien het vermogen en koppel tot respectievelijk 265 pk en 455 Nm.

Alfa Romeo 159

Ook eigenaren van een 159 met JTS benzinemotor kunnen terecht bij Madeno Racing. Voor zowel de vier- als zescilindermotoren biedt Madeno Racing tal van mogelijkheden. Zo is voor alle motoren aangepaste motormanagementsoftware leverbaar, waardoor het vermogen aanzienlijk toeneemt. Tevens behoren een sportluchtfilter, een RVS sportuitlaatsysteem, een air intake systeem, gewijzigde nokkenassen met een sportiever nokprofiel en bewerkte cilinderkoppen voor optimalisatie van de in- en uitlaatkanalen en verbrandingsruimten tot de mogelijkheden.

Op het gebied van handling en rijeigenschappen levert Madeno Racing eveneens tal van verbeteringen ten opzichte van de standaard Alfa 159. Allereerst is een in rijhoogte verstelbare suspension kit leverbaar. Die bestaat uit high performance sportschokdempers met in- en uitgaande instelbare dempingkarakteristiek, naar individuele wens leverbaar met een sport of comfort set-up. Vervanging van de standaard rubberen wielophanging bussen door polyurethaan exemplaren en de montage van een aluminium strutbar verschaffen de Alfa 159 een constante wielgeometrie onder alle omstandigheden.

In lijn met de vermogenstoenames en verbeterde handling heeft Madeno Racing op het gebied van veiligheid tevens upgrades voor de remsystemen ontwikkeld. Zo zijn onder andere geperforeerde remschijven, teflon/edelstaal remleidingen en remblokken met sportcompound leverbaar. Daarnaast is het mogelijk om een complete conversiekit te bestellen, bestaande uit vergrote aluminium vier- en zeszuiger remklauwen, grotere geperforeerde remschijven, bijpassende remblokken met sport compound en teflon/edelstaal remleidingen.

Wittebrug
Alfa 159 betaalt extra bijtelling terugAlfa 159 betaalt extra bijtelling terug
6 februari 2009
Alfa 159 nu in Business-uitvoeringAlfa 159 nu in Business-uitvoering
5 december 2008
Alfa Romeo 159 tijdelijk met optiepakketAlfa Romeo 159 tijdelijk met optiepakket
8 oktober 2008
Alfa Romeo 159 nu ook met Blue & MeAlfa Romeo 159 nu ook met Blue & Me
19 oktober 2007
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum