29 maart 2002
 

Alfa Romeo 156

exclusieve dienstauto voor brandweer vlissingen middelburg

Autozine
29 maart 2002 | Op donderdagavond 28 maart 2002 vond in de kazerne aan de van Dishoeckstraat in Vlissingen, de officiele overdracht plaats van een nieuwe dienstauto voor de Stadsgewestelijke brandweer van Vlissingen Middelburg. Vanaf maandag aanstaande (2e Paasdag) zal deze dienstauto in operationele dienst worden genomen en bestaat de mogelijkheid voor geinteresseerden om nader kennis te maken met onze aanwinst. Let wel: dat is maandag 1 april ...

De sleutel van de nieuwe dienstauto, een Alfa Romeo 156 GTA is door de heer S. Chevallier van Brand Lease Nederland, overhandigd aan de commandant van de Stadsgewestelijke brandweer van Vlissingen Middelburg de heer Ruud Maljaars. De twee staf-officieren in beroepsdienst, de heren Jos van den Boom en Wim van Haveren, hebben aan de hand van een eisenpakket de Alfa Romeo GTA verkozen boven diverse, vergelijkbare, voertuigen. De Alfa Romeo GTA biedt voldoende ruimte voor o.a. uitrukkleding, meetapparatuur, kleine blusmiddelen, boeken en diverse gereedschappen.

Alfa Romeo 156

Dat de Alfa Romeo bij een onderneming in Vlissingen te koop was, heeft zeker meegespeeld in de besluitvorming. Uiteindelijk moest alles binnen een vooraf gesteld budget te realiseren zijn. De Alfa Romeo was in dit geval het meest compleet voor een gunstige prijs. Het gaat om een Alfa Romeo 156 GTA met een 3.2 ltr benzinemotor. Deze is standaard uitgerust met o.a. elektrische ramen, centrale vergrendeling, verwarmde buitenspiegels, airco en alarm.

Bij de firma Marelko te Maarheeze is de dakset opgebouwd. Dit betreft een premier Hazard dakset, model MID-MAX met draai-flitslampen. Tevens zijn twee zogenaamde huisnummerzoekers geplaatst en is de set uitgevoerd met een oranje lens in het midden. In de grill zijn twee blauwe flitslampen gemonteerd. De striping is volgens de BiZA norm uitgevoerd. De auto is bestemd voor de Korpscoördinator van de gewestelijke brandweer van Vlissingen - Middelburg. Deze is 24 uur per dag en 7 dagen in de week aanspreekpunt voor allerhande brandweerzaken en dient bij calamiteiten snel ter plaatse te zijn. Tevens coördineert hij/zij de uitruk vanuit de brandweerkazerne. De Alfa Romeo zal de huidige dienstauto (een Volvo 460 uit 1993) vervangen. Het voertuignummer is 796.

KwikFit
Alfa Romeo 156 ondergaat faceliftAlfa Romeo 156 ondergaat facelift
13 juni 2003
Alfa 156 nu ook als Edizione LimitataAlfa 156 nu ook als Edizione Limitata
2 januari 2003
Alfa Romeo toont 156 GTAmAlfa Romeo toont 156 GTAm
16 december 2002
Alfa 156 Challenge door vrouw gewonnenAlfa 156 Challenge door vrouw gewonnen
2 november 2001
 

Info

Techniek

Prijs

Forum