2 november 2001
 

Alfa Romeo 156

Alfa 156 Challenge voor het eerst door een vrouw gewonnen

Autozine
2 november 2001 | Tijdens een feestavond in Kartcentrum DeFabrique te Maarssen is Sandra van der Sloot gehuldigd als winnares van de Pearle Alfa 156 Challenge 2001. De rijdster uit het Cable 1-team strijdt al vanaf het eerste seizoen (1999) mee om de titel en mocht zich nu, in het allerlaatste jaar dat er met de Alfas 156 wordt geracet, als eerste vrouw tot kampioen laten kronen.

Na Marcel van Vliet en Frank Kerseboom viel nu Sandra van der Sloot de eer te beurt. Ze was er voorgaande jaren vaak erg dichtbij, maar het mocht steeds niet lukken. Na een formidabel seizoen wist de Alphense dan eindelijk aan het langste eind te trekken. Tot volle tevredenheid natuurlijk: "Het moest er een keer van komen. Dit seizoen klopte gewoon bijna alles. Het Cable1-team, dat debuteerde in 2001, draaide alsof het er al twee jaar lang bij was en gaf me de juiste auto en niet te vergeten de juiste stimulans. Nagenoeg in elke wedstrijd scoorde ik een toppositie. Slechts Boy Zentveldt wist het me moeilijk te maken.

Alfa Romeo 156

Volgend jaar ziet raceminnend Nederland Sandra weer aan de start, maar dan in een Alfa 147. Noblesse oblige, vindt de kampioene: "De Alfa 147 Challenge auto ziet er prima uit. Ik heb inmiddels een paar keer met de voorloop-auto gereden en ik moet zeggen: de wagen heeft volop potentie! Zeker nu -na het testen- een paar belangrijke wijzigingen worden doorgevoerd, zoals de sequentiele zesversnellingsbak, de forse gewichtsreductie en de andere productie-aanpak. De wedstrijdauto wordt vanaf een kale body opgebouwd, waardoor een betere kooiconstructie en een grotere stijfheid wordt verkregen."

In 2002 zal Sandra wederom flinke tegenstand te duchten hebben van Boy Zentveldt, die dit jaar als tweede eindigde. Ook Boy verschijnt volgend jaar aan de start in een Alfa 147. Derde man bij de A-rijders was Berend Gesman. In de Olympische klasse namen Jacco Valenteijn (1), Akbar Wagner (2) en Michel Gort (3) de bekers in ontvangst.

KwikFit
Alfa Romeo 156 ondergaat faceliftAlfa Romeo 156 ondergaat facelift
13 juni 2003
Alfa 156 nu ook als Edizione LimitataAlfa 156 nu ook als Edizione Limitata
2 januari 2003
Alfa Romeo toont 156 GTAmAlfa Romeo toont 156 GTAm
16 december 2002
Exclusieve dienstauto voor brandweerExclusieve dienstauto voor brandweer
29 maart 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum