26 juni 2002
Alfa Romeo 156 Sportwagon

Alfa Romeo 156 Sportwagon

michael schumacher kiest voor alfa sportwagon gta

Autozine
26 juni 2002 | Formule 1 coureur Michael Schumacher rijdt niet alleen op de baan in een fraai Italiaans automobiel. Onlangs schafte de wereldkampioen namelijk prive een Alfa Sportwagon GTA aan.

Alfa Romeo behoort tot dezelfde groep als Ferrari en levert dientengevolge vele auto's aan de beroemde sportwagenfabrikant uit Maranello. Onlangs vond er een wel heel bijzondere aflevering plaats. Kort voor de race op de Duitse Nürburgring ontving niemand minder dan huidig Formule 1 wereldkampioen Michael Schumacher de sleutels van een Alfa Sportwagon GTA; de laatste aanwinst van zijn prive-collectie automobielen. Schumacher volgt met deze aanschaf het voorbeeld van illustere coureurs als Tazio Nuvolari en Juan Manuel Fangio, die eveneens een voorliefde voor Alfa hadden.

Alfa Romeo 156 Sportwagon

Tazio Nuvolari reed zowel op de baan als prive Alfa Romeo en heeft talrijke overwinningen achter zijn naam staan. Zo wist hij tweemaal de Mille Miglia en even zo vaak de Targa Florio te winnen. Hij was eveneens zeer succesvol in Le Mans en in diverse Grand Prix. Juan Manuel Fangio, die in het begin van zijn carriere voor Alfa Romeo uitkwam en prive onder andere een Alfa Romeo 6C 2500 Villa destate en een Alfa Romeo 1900 Sprint heeft gehad, was lange tijd de enige coureur die vijfmaal de wereldkampioenschapstitel wist te veroveren. Zijn eerste wereldtitel heeft hij overigens in een Alfa Romeo behaald. Michael Schumacher heeft het record van Juan Manuel Fangio inmiddels in zicht. Race na race komt de vijfde wereldtitel dichterbij voor de Duitser in zijn Ferrari.

Daar Michael en Corinne Schumacher twee kinderen hebben, was een -snelle- gezinsauto gewenst. De Sportwagon GTA biedt met zijn 184 kW (250 pk) sterke 3,2 V6 en zijn topsnelheid van 250 kilometer per uur precies datgene wat Schumi zocht. Hij bestelde zijn GTA in de kleur donkerblauw, met als enige optie een navigatiesysteem. De ook als sedan leverbare GTA kent een standaarduitrusting met o.a. 6 airbags, automatische airco, lederen bekleding, 17-inch lichtmetalen wielen met 225/45 brede banden, verchroomde dubbele uitlaat, grote Brembo remklauwen, sportstoelen met elektrische rugverstelling, Bose hifi (?) geluidsinstallatie, alarm en koplampsproeiers.

Wie binnenkort in de buurt van Lausanne (woonplaats Schumacher) rijdt, moet goed in de spiegels blijven kijken. Het zou zomaar kunnen dat u daar wordt ingehaald door een blauwe Sportwagon GTA met de meervoudig Formule 1 kampioen achter het stuur.

Alfa toont Crosswagon en Sportwagon Q4Alfa toont Crosswagon en Sportwagon Q4
14 juli 2004
Alfa Romeo Crosswagon debuteertAlfa Romeo Crosswagon debuteert
18 februari 2004
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum