18 februari 2004
Alfa Romeo 156 Sportwagon

Alfa Romeo 156 Sportwagon

Alfa Romeo Crosswagon debuteert tijdens 74e Geneva Motorshow

Autozine
18 februari 2004 | Tijdens de Salon van Geneve presenteert Alfa Romeo de Crosswagon. De nieuwkomer onderscheidt zich immers door een combinatie van Italiaanse stijl en functionaliteit. Met de presentatie van de Alfa Crosswagon herintroduceert het Italiaanse merk op de vierwielaandrijftechniek. Alfas eerste 4x4 werd reeds in 1951 gebouwd en meer recente voorbeelden zijn de Alfa 33 4x4 en de Alfa 155 Q4.
AutoCoach

De Alfa Crosswagon is moet even goed op zijn plaats zijn in de stad als op een onverharde weg, slingerende bergweg of de oprit van een topklasse hotel. Vanzelfsprekend is de Crosswagon in een oogopslag als 4x4 te herkennen. Kijk naar de sterke aluminium bescherming langs de onderkant van het koetswerk en de bumpers, de aangepaste grille, zijn zes centimeter grotere rijhoogte en de 225/55 R17 all weather banden op speciale 17 inch wielen. Ook de afwerking van het interieur is op talloze punten nieuw.

Alfa Romeo 156 Sportwagon

De Alfa Crosswagon beschikt over een Torsen C systeem met drie differentieels die de aandrijfkrachten naar behoefte traploos varierend over de voor- en achterwielen verdelen. Deze techniek claimt snelle reactie op tractieverlies van een of meerdere wielen. De vierwielaandrijving is permanent actief. Daarbij zijn wielophanging en remmen aan de nieuwe mogelijkheden zijn aangepast. Zo zijn de voorremmen afgeleid van de exemplaren die ook in de GTA worden gemonteerd. Present is het dynamische VDC stabiliteitssysteem.

De Alfa Crosswagon wordt uitgerust met de nieuwe 1.9 JTD 16V MultiJet krachtbron. Hij staat te boek voor een vermogen van 150 pk en een trekkracht van 305 Nm.

Alfa Romeo 156 Sportwagon
KwikFit
Alfa toont Crosswagon en Sportwagon Q4Alfa toont Crosswagon en Sportwagon Q4
14 juli 2004
Michael Schumacher kiest voor Alfa GTAMichael Schumacher kiest voor Alfa GTA
26 juni 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum