13 december 2018
Feedback
 

Forum Ford Fusion

Reacties van eigenaren

  

, datum: 16 december 2017

Ervaring met auto: 4 jaar geleden gekocht bij garage, moest bougie kop vervangen, kilometerteller stuk, beetje roest bij de linker wielkap achter, maar voor de rest perfecte auto. Nooit problemen gehad. Start perfect. Alles werkt. Mijn Ford is dan ook vrij standaard, weinig electronics opties.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Houd de katalysator in de gaten

Ervaring met verkoop: Let op met roest

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit4 jaar
KM-stand245.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 21 augustus 2017

Ervaring met auto: Makkelijke, betrouwbare auto. Maar nu krijg ik voortdurend de melding dat het bestuurders-portier open staat en moet ik geforceerd de deur
achtraan hard dicht smijten wil de melding verdwijnen. Hoe los ik dit op?

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Let goed op of de airco in orde is bij aankoop!

Ervaring met verkoop: Goed bedrijf, al vaker een FORD daar gekocht

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 Fusion +
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand122.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 28 januari 2017

Ervaring met auto: Voor mijn woon/werk verkeer nu een dieseltje gekocht, Fusion van inmiddels 12 jaar oud. Comfort is net aan, maar gemak en rijgenot des te beter. Iedere dag 200 km in de auto en maak dus zo'n 60.000 per jaar. Heerlijke auto met meer dan genoeg bagageruimte en plaats genoeg voor klein gezin.

Ik raad hem zeker aan, mijn eerste Ford na een aantal franse merken, en alleen de stugge vering is wat minder, verder kun je merken dat hij licht is, ben zelf zwaardere auto's gewent. Al met al dik tevreden en ik hoop er nog jaren mee te rijden.

Ervaring met verkoop: Via mijn vaste dealer gekocht, autobedrijf Steketee in Yerseke. Altijd tevreden over geweest, auto stond in Den Helder, werd onderhandeld, opgehaald en zelfde garantie gegeven van 6 maanden volledig. Voor een auto van 12 jaar en een ton op de teller is dat prima. Zoals altijd tevreden, wat kleine dingen zijn inmiddels gerepareerd (zonder kosten), zoals de antenne en 3e remlicht.

Reageer Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand116.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 14 november 2016

Ervaring met auto: De auto voldoet ons prima, alleen hebben we een probleemtje dat wanneer wij links af willen slaan, en de vaart minderen dat de motor afslaat. Dat komt niet altijd voor (soms) en dat is vervelend. Je kan hem dan moeilijk besturen door dat de stuurbekrachtiging uit valt. En dat is ook lastig op rotondes, en je moet de motor weer starten en dan loopt hij wel weer direct. Wie weet wat hier aan de hand is?

Ervaring met verkoop: De auto die wij hebben is verder prima maar dat ene puntje het afslaan van de motor (niet altijd) bij het linksaf slaan, dat is onprettig.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Hfcbuma, datum: 5 juni 2018

Antwoord: Heb ik ook gehad met mijn PT Cruiser. Lag aan het gas. Koppeling in, in z'n 2 zetten (je rijdt een bocht) en koppeling weer op laten komen. Dan gaat 'ie vanzelf weer aan.

Reageer
  

, datum: 21 september 2014

Ervaring met auto: Ben heel tevreden met deze wagen. Prettige auto. Zeker niet moeders mooiste, maar de Plus-uitvoering maakt dit enigszins goed met privacy glas en side skirts. Kleur van de auto maakt ook verschil. In dit geval machine silver, een kleur dit maar kort geleverd is al ik het goed heb.

Heb er zelf nog een dubbel schuifdak in laten bouwen van Webasto. Al met al een stoer autootje. Was van eerste eigenaar die er bijzonder zuinig mee is geweest.

Pittige motor, zorgt nog wel eens voor verbaasde blikken bij het stoplicht. Niet echt zuinig, maar acceptabel.

Redelijk wat ruimte, vooral de kofferbak. Verbazingwekkend wat er allemaal in past, mede dankzij de passagiersstoel die opklapbaar is. De ruimte op de achterbank houdt niet echt over, maar voldoende met twee kinderen.

Strakke wegligging, maar ook spijkerharde vering. Is wel even iets anders dan de Franse auto's die ik hiervoor heb gereden. Relatief goedkoop in wegenbelasting, mijn wagen weegt maar 1034 kg. Daardoor wel wat gevoelig voor zijwind.

Problemen:
- Voorruitverwarming werkte bij aanschaf maar voor de helft. Is deels opgelost met garantie.
- Linker voorveer gebroken. Ook opgelost met garantie.
- Bij de laatste beurt bleek het re.wiellager achter versleten. Wel snel bij 60k. Ook moesten toen de originele banden (9jaar!) vervangen worden.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Garage Peter uit Leiden.Kleine, persoonlijke garage. Geven eerlijk advies. Niet al te duur. Lekker dichtbij.

Nieuw
Uitvoering1.6 16V Fusion+
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit2 jaar
KM-stand60.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Mmmarktplaats, datum: 20 februari 2016

Antwoord: Update februari 2016: ruim 70 duizend kilometer op de teller

Afgelopen zomer grote beurt waarbij distributieriem is vervangen. Ook was nu het andere wiellager kapot. Volgens de garage wel opmerkelijk voor een auto met zo'n lage kilometerstand... Verder nog erg tevreden over dit wagentje.

Ook over Garage Peter, kwam ter plaatste toen de accu het begaf op een van de eerste koude dagen van 2015.

Reageer
  

, datum: 6 februari 2014

Ervaring met auto: Ik heb er nu 230.000 opzitten en vanochtend het eerste...

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Nooit problemen en 1 belletje is snel een afspraak. Stond ooit met mijn Subaru Legacy met pech en ze bleven gewoon open totdat de ANWB-sleep me voor de deur afleverde. Gratis leenauto ook geen probleem.

Reageer Nieuw
Uitvoering2005
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit7 jaar
KM-stand230 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 12 januari 2014

Ervaring met auto: Alleen het verbruik is hoger dan Ford opgeeft.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Na 10 jaar voor onderhoud naar merkonafhankelijke garage, heeft geen showroom dus is het tarief goedkoper.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 Ghia
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit10 jaar
KM-stand56.000 km
DealerTerwindt & Hekking Automobiel Mij.

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »