21 oktober 2016
Peugeot 508

Forum Peugeot 508

Reacties van eigenaren

  

, datum: 13 juni 2014

Ervaring met auto: Met 35 jaar rij-ervaring, de afgelopen twee jaar nog nooit zoveel onoplosbare met name elektronica en motor problemen gehad, als de 33 andere jaren. Nooit meer een Peugeot 508.

Uitvoering1.6htp Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand67.000 km
DealerAutomotions

Betrouwbaarheid1
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 28 april 2014

Ervaring met auto: Onlangs is de vacuumpomp van mijn 508 hybride vervangen: de auto wilde daarvoor niet meer elektrisch rijden. Sinds de vervanging is de motor onrustig en trilt in sommige toerengebieden, net of ie iets te kort komt wat natuurlijk niet kan voor een auto met 200PK onder de motorkap!
Twee garages hebben er naar gekeken maar kunnen het euvel niet oplossen. Zijn er mensen die dezelfde problemen hebben (gehad)?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Dvanloon, datum: 8 mei 2014

Antwoord: Ik rijd sinds juli 2012 in een 508 hybride en heb alleen maar problemen met de auto. Eerst een storingsmelding van het motormanagement en dus langs de kant van de weg gestaan. Navraag gedaan bij leasemaatschappij en op advies van hun doorgereden. Volgende dag naar dealer en daar het bericht dat de complete bak vervangen moest worden. Na reparatie de auto weer terug maar het gevoel dat deze slechter schakelt.
Twee weken geleden voor een grote beurt gegaan en aangegeven dat het schakelen niet goed ging. Dealer geeft aan dat er geen storing is en dat het schakelen normaal is. De volgende dag op weg naar Denemarken en bij Hamburg stopt de auto ermee. Geheel onverwacht, met 120 op de teller stopt alles. Heads-up display klapt weg, dashboard zwart en groot rood driehoek in scherm. Einde verhaal.
Vervangende auto en vakantie vervolgd. Auto nog niet terug. Nu in de tussentijd een 508 SW diesel automaat. Vanavond net voor thuiskomen storing in motor. Ik ben er klaar mee. Nooit een Peugeot meer en overweeg de auto terug te doen aan de leasemaatschappij.

  

, datum: 10 maart 2014

Ervaring met auto: Geef aan dat de navigatie zeer beperkt is.
Geef aan bij verkoop dat de sensoren soms weigeren.
Geef aan dat de kofferdeksel lek is.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Door niet werkende sensoren een schade aan bumper gehad. Verzekering aan moeten spreken, wat eigenlijk niet hoeft volgens mij. Vervolgens bumper hersteld in verkeerde kleur. Hierover werdt gelogen, zeiden me dat er altijd kleurverschil is. Wit of Niagra... diverse keren voor deze en andere zaken veel tijd verspilt.
Mijn kofferdeksel is lek! Kunnen ze niet maken... heb 35.000 euro uitgegeven aan een lekke toddenbak!! Nu is het wachten op electronische storingen door al dat vocht in mijn auto.
Ik wil nooit geen Peugeot meer hebben en raad deze ook niemand aan!

UitvoeringAllure
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor5
  
  

, datum: 14 januari 2014

Ervaring met auto: Ik rijd sinds 6 maanden de 508 Hybrid, echter waar ik me het meest aan stoor zij de ramen die telkens beslaan. Elke ochtend als koud of vochtig is, beslaan al mijn ramen. Dit gebeurt als ik start en de hybrid actief is. Het duurt vervolgens ruim 8 min voordat alles ontwassend is. Daarna als op lokatie ben (30 min gereden) en ik parkeer de auto waardoor de auto overschakelt naar electrisch dan beslaan de ramen weer. Toch idioot dat een auto van 45k last heeft van beslagen ramen.
Dealer erkent het probleem maar kan het niet oplossen. En ze geven aan dat Peugeot NL het probleem niet verder willen onderzoeken? Wie heeft er een 508 met het zelfde probleem? Ik hoop dat Peugeot nl snel actie onderneemt.

UitvoeringHybrid
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: Agpoppe, datum: 16 januari 2014

Antwoord: Ik rij nu een half jaar in een 508 en heb sinds een maand exact het zelfde probleem. Vooral als ik met meer mensen in de auto zit dan slaan alle ramen dicht. Het enige dat helpt is de airco voluit zetten dan trekt het weg, zet ik de airco echter weer normaal dan beslaan de ramen opnieuw. Is idd niet zoals het hoord voor zo dure auto vooral omdat men stoer adverteerd met quatro climate control...

 
Reactie van: Knarf. Nl, datum: 12 februari 2014

Antwoord: Bij mij ook airco en circulatie problemen. Is sinds kerst 2013 al 3 weken in de werkplaats geweest, complete kachelhuis vervangen, bij wegrijden al direct weer last, vooral van luchtstromings-aansturing. Direct weer terug.... Men vond het een producteigenschap, moet u maar aan wennen.
Dit is al mijn 3e PSA auto die airco problemen heeft waar ze niet uitkomen. Voor mij een definitieve beslissing: NOOIT MEER EEN PSA auto!

 
Reactie van: Theo-tonita, datum: 10 maart 2014

Antwoord: Een groot probleem is de kofferdeksel! Die is lekt! Als je je auto net gewassen hebt en mooi gedroogd, komt er als je de deksel opent (Break versie) uit de hoeken een waterstraaltje gelopen, dit komt uit je kofferdeksel! Hierdoor komt er veel vocht in je auto en heeft 'ie soms lang nodig om te ontwasemen.

 
Reactie van: Vakantiebloemen, datum: 18 oktober 2014

Antwoord: Wat ook wil helpen is na het starten de hybride stand overzetten in 4WD. Hierdoor blijft de motor permanent draaien en slaat de airco goed aan. Dat doe ik tenminste als de auto is beslagen. Werkt prima.

 
Reactie van: Staak63, datum: 10 mei 2016

Antwoord: Gewoon eco uitzetten (in linker dashboardklepje). Blijft airco voluit werken. Niet alleen bij beslagen ramen, maar ook bij warm weer als je ergens even stil staat, en motor vrij snel op eco-spaarstand wil springen. Maar ik betaal ook de brandstof niet zelf.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 27 december 2013


Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit2 jaar
KM-stand120.000 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 12 september 2013

Ervaring met auto: Wat een heerlijk comfortabele reisauto! Met een rustige rijstijl lukt het makkelijk om zuiniger dan 1 op 20 te rijden (1.6 e-HDi). Dat levert een actieradius van bijna 1.500 km op, ofwel weinig oponthoud door tankstops.
Heb in ruim 100.000 km weinig problemen gehad. En als er iets misgaat, knapt de Peugeotdealer in Roden dat snel en servicegericht op.
Is er dan niets te verbeteren? Toch wel: de parkeersensoren werken niet altijd direct en het vinden van namen in het telefoonboek is een lachertje. Verder begint de stoelbekleding duidelijke gebruikssporen te krijgen. Ook geef ik de voorkeur aan een touchscreen voor het bedienen van de navigatie. En de gerobotiseerde versnellingsbak is bij het rijden in de bergen irritant langzaam. Maar dat is makkelijk op te lossen door handmatig te schakelen. Kortom, ik ben nog elke dag blij met mijn 508 1.6 e-hdi blue lease executive. Vooral de rust aan boord en het comfortabele weggedrag zijn top.

Uitvoering1.6 E-hdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand116 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 19 augustus 2013

Ervaring met auto: Klapt telkens uit zijn versnelling bij lage snelheden, wat ronduit gevaarlijk is want je staat ineens zonder vermogen midden op de straat. Nu slaat hij ook niet meer af bij het stoppen.
Daarnaast wordt bij regen en sneeuw de inhoud vd kofferbak nat bij het openen. Niet handig ontworpen lijkt mij. Daarnaast in de koude maanden een enorm gekraag binnen de wielkasten. Klinkt als een oude kinderwagen. Schijnt door het koud worden vh rubber te komen icm pekel. Behandelen met silicone helpt ook niet echt. Even afwachten wat het deze winter gaat doen. Ben blij met de auto, maar de bak is bagger.

Uitvoering1.6 HDI
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand82.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor5
  
 
 
< 1 2 3 4 >