16 juli 2010
Land Rover Evoque

Land Rover Evoque

Range Rover Evoque gaat undercover

16 juli 2010 | De nieuwe Range Rover Evoque is zijn laatste testfase ingegaan. Daarbij worden honderden prototypes wereldwijd beproefd onder de allerzwaarste klimatologische condities en rijomstandigheden. Land Rover maakt geen geheim van deze operatie: het ontwerpteam van de Evoque heeft tien prototypes voorzien van een 'funky' camouflage-bestickering, die is bedoeld om de nieuwe auto wereldwijd te introduceren in tien belangrijke steden.

Normaal gesproken worden prototypes gecamoufleerd om ze minder op te laten vallen. Maar deze tien auto's zijn juist uitgevoerd om te worden gezien. Het 'funky' camouflagepatroon is in werkelijkheid een GPS routebeeld van tien belangrijke steden voor de Evoque, waarbij elke auto 'Hello' zegt tegen zijn 'eigen' stad. Dit moet de met spanning verwachte, wereldwijde introductie van de nieuwe Evoque uitstralen.

Land Rover Evoque

Deze onmiskenbare auto's vertegenwoordigen London, New York, São Paulo, Parijs, Milaan, Madrid, Berlijn, Sydney, Shanghai en Moskou. Ze zullen tijdens het testprogramma alle wereldwijd kunnen worden gespot. Dit tiental vormt slechts een fractie van de honderden preproductie auto's die rigoureus zullen worden beproefd tijdens miljoenen testkilometers.

Teams van ingenieurs zullen naar 20 landen reizen om de Range Rover Evoque te onderwerpen aan de meest extreme condities op aarde. Omstandigheden variëren van de poolcirkel tot woestijnen, van Duitse Autobahnen tot stadsverkeer in Tokio. Naast de eigen ingenieurs zijn ook leveranciers van 120 unieke componenten betrokken bij het testprogramma, waarbij meer dan 17.000 individuele tests worden uitgevoerd om elk individueel onderdeel en systeem te evalueren en onderzoeken.

Land Rover Evoque

De nieuwe Range Rover Evoque is het kleinste en lichtste dat het merk ooit heeft aangeboden en zal wereldwijd in 160 landen worden verkocht.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!