31 mei 2010
Audi A8 (2010 - 2017)

Audi A8 (2010 - 2017)

Audi A8 leverbaar met WLAN-Hotspot

31 mei 2010 | De nieuwe Audi A8 is met onmiddellijke ingang ook verkrijgbaar met een WLAN-Hotspot voor draadloze internettoegang in de auto. Dankzij de geïntegreerde WLAN-module is het mogelijk om laptops, iPads, netbooks en andere apparaten via UMTS met het internet te verbinden. Maximaal acht apparaten kunnen gelijktijdig van de hotspot gebruik maken.

De nieuwe wifi hotspot voor de Audi A8 biedt de inzittenden van de (rijdende) auto extra mogelijkheden. Zo is het mogelijk om in te loggen op het bedrijfsnetwerk, mail te lezen en te versturen en gebruik te maken van alle mogelijke internetfuncties. De internetverbinding wordt volgens de WPA2-standaard beveiligd.

Elk Audi A8-model dat is uitgevoerd met Telefoonvoorbereiding plus (meerprijs € 1.472,-) en het MMI navigatie plus inclusief MMI touch (€ 4.916,-) krijgt standaard de WLAN-hotspot af fabriek mee.

Audi A8 (2010 - 2017)

De bestuurder hoeft alleen maar een SIM-kaart die geschikt is voor dataverkeer in te voeren in de Telefoonvoorbereiding plus om de snelle (maximaal 7,2 Mbit/seconde) internetverbinding te activeren.

Het is ook mogelijk om de verbinding via een compatibele Bluetooth-telefoon tot stand te brengen. De verbinding met het internet wordt verzorgd door een ingebouwde UMTS-module, waarbij het signaal via de dakantenne loopt.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!