31 mei 2010
Land Rover Evoque

Land Rover Evoque

Land Rover kondigt 2wd en hybride aan

31 mei 2010 | De nieuwe, compacte Range Rover die later dit jaar wordt geïntroduceerd en waarvan de verkoop in 2011 van start gaat, zal ook met 2WD (naast 4WD) worden geleverd. De variant met tweewielaandrijving zal een CO2-emissie krijgen van minder dan 130 g/km en wordt daarmee niet alleen de lichtste en zuinigste, maar ook de schoonste Range Rover ooit.

Land Rover investeert samen met zustermerk Jaguar meer dan 800 miljoen pond in de ontwikkeling van duurzame technologieën die de basis zullen vormen voor toekomstige modellen met sterk duurzame kenmerken.

Land Rover Evoque

Als onderdeel van de introductie van 2WD zal Land Rover zich ook richten op andere belangrijke vormen van technologie: gewichtsreductie en efficiency vergroten. Het gebruik van hybride technologie is tevens een belangrijk onderdeel van het ontwikkelingsprogramma voor de grotere modellen. Zo zal de eerste dieselhybride in 2012 worden geïntroduceerd en in 2013 op de weg komen.

Eind 2010 zal Land Rover beginnen met het testprogramma voor het eerste dieselhybride prototype. Deze 'range_e' wordt ontwikkeld op basis van de Range Rover Sport en zal gebruikmaken van de bestaande 3,0-liter TDV6 dieselmotor in combinatie met een ZF 8-traps automatische transmissie. De doelstelling van het testprogramma is om de volgende resultaten te realiseren: een actieradius van 32 km (20 mijl) voor elektrisch rijden, een gemiddelde CO2-emissie van minder dan 100 g/km en een topsnelheid van circa 190 km/h.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!