20 mei 2010
Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

Jeep start productie nieuwe Grand Cherokee

20 mei 2010 | In de Jefferson North Assembly Plant in Detroit is de nieuwe Jeep Grand Cherokee in productie gegaan. Het 2011-model claimt buitengewone terreinvaardigheid, hoogwaardig comfort op 'verhard', nieuwe, efficiënte motoren en een zeer hoog kwaliteitsniveau. Het nieuwe topmodel van Jeep wordt in het najaar op de Nederlandse markt verwacht, in eerste instantie uitsluitend met benzinemotoren; dieselmodellen worden in een later stadium leverbaar.

De nieuwe Grand Cherokee wordt leverbaar met keuze uit drie nieuwe 4x4-systemen, eventueel in combinatie met Quadra-Lift luchtvering. Voor het eerst in de geschiedenis krijgt de Grand Cherokee bovendien de beschikking over onafhankelijke vóór- en achterwielophanging waardoor het comfort en de dynamische eigenschappen op verhard naar verwachting zullen verbeteren.

De nieuwe Grand Cherokee is het eerste Jeep-model dat de beschikking krijgt over de compleet nieuwe 3,6-liter V6 Pentastar motor. Deze motor is met een vermogen van 213 kW (290 pk) niet alleen krachtiger dan zijn voorganger, maar vooral aanmerkelijk zuiniger; de winst bedraagt circa 11%.

Jeep Grand Cherokee

De nieuwe Grand Cherokee is ook beschikbaar met een HEMI V8-krachtbron. Op termijn komen ook diverse dieselmodellen beschikbaar.

De nieuwe Jeep Grand Cherokee wordt in het najaar op de Nederlandse markt verwacht.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!