9 september 2009
Abarth

Abarth

Abarth toont 695 Tributo Ferrari in Frankfurt

9 september 2009 | Abarth toont op de IAA te Frankfurt de 500 Assetto Corse, de Grande Punto Super Sport. Maar de 695 'Tributo Ferrari' is de trekpleister. Tevens toont het sportieve merk haar eerste 1000 pk sterke powerboat en een concept motorfiets. De originele Abarth-stand op de IAA is geïnspireerd op de race-wereld en toont alle producten die gezorgd hebben voor het commerciële succes van Abarth.

De Abarth 695 'Tributo Ferrari' maakt zijn debuut in Frankfurt. Deze nieuwe versie van de Abarth 500 bevestigt de link tussen Abarth en Ferrari. De Abarth 695 'Tributo Ferrari' heeft zowel uiterlijk als innerlijk modificaties ondergaan. De 1.4 Turbo T-Jet 16V motor levert 180 pk en is gekoppeld aan een elektromechanische versnellingsbak MTA (manual Transmission Automated). Deze is te bedienen met flippers achter het stuur.

Abarth

Om de acceleratie te verbeteren zijn de 17 inch lichtmetalen op Ferrari geïnspireerde velgen voorzien van 'performance' banden. Tevens zijn zowel de remmen (284 mm multi-sectie schijven) als de ophanging aangepast aan het extra vermogen. Om de motor optimaal te laten presteren is de Abarth 695 'Tributo Ferrari' voorzien van een 'Record Monza' variabele 'back pressure dual mode' uitlaatsysteem.

De Abarth 695 'Tributo Ferrari' is gespoten in 'Scuderia rood' en is voorzien van koolstofvezel buitenspiegels en door Magneti Marelli gefabriceerde Xenon koplampen die drie keer zoveel lichtopbrengst produceren en drie keer langer meegaan dan standaard halogeenlampen.

Abarth

In het interieur zijn 'Abarth Corsa by Sabelt' sportstoelen gemonteerd die met leder zijn afgewerkt. Deze sportstoelen zijn 10 kilo lichter dan de standaard zetels. Het instrumentenpaneel is geïnspireerd op het typische Ferrari instrumentarium en gemaakt door Jaeger. De vloermatten zijn voorzien van een anti sliplaag en op de pedalen pronkt het schorpioen-logo.

De 'Abarth Corsa by Sabelt' sportstoelen komen ook beschikbaar voor de Fiat 500 en de drie deurs Fiat Grande Punto. Het nieuwe uitlaatsysteem wordt ook leverbaar op de benzineversies van de Fiat 500.