24 augustus 2009
 

Maserati GranCabrio

Maserati GranCabrio debuteert in Frankfurt

24 augustus 2009 | De Maserati GranCabrio, de eerste vierzits convertible in de geschiedenis van het merk met de Drietand, beleeft zijn werelddebuut tijdens de aanstaande Frankfurt Motor Show. De introductie van de GranCabrio maakt Maserati's productreeks compleet, die nu bestaat uit drie verschillende modelseries: Quattroporte, GranTurismo en GranCabrio.

In feite zet de GranCabrio de traditie van open Maserati's naadloos voort en voegt dit model zich in de rij van belangrijke convertibles in de geschiedenis van de autoproducent uit Modena, zoals de 1950 A6G Frua Spyder, de 1960 3500GT Vignale Spyder, de 1964 Mistral Spyder, de 1968 Ghibli Spyder en de 2001 Spyder, ontworpen door Giorgetto Giugiaro.

Maserati GranCabrio

Met dit model keerde Maserati terug op de Amerikaanse markt. In de voetstappen van die lange geschiedenis wordt met de GranCabrio een nieuw hoofdstuk geschreven, omdat nooit eerder een vierpersoons cabrio is geproduceerd in de Viale Ciro Menotti Maserati-fabriek.

De GranCabrio wordt aangedreven door een 4,7 liter V8 krachtbron van 323 kW. Het dak van de GranCabrio is volledig vervaardigd van doek, helemaal in lijn met de Maserati-traditie.

Maserati GranCabrio

De Maserati GranCabrio zal eind dit jaar worden geïntroduceerd, waarna hij begin volgend jaar wereldwijd beschikbaar zal komen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!