17 juli 2008
Toyota Aygo (2005 - 2014)

Toyota Aygo (2005 - 2014)

Toyota Aygo nu ook in Xposed-uitvoering

17 juli 2008 | De Toyota AYGO is nu ook leverbaar in Xposed-uitvoering. Opvallend aan de AYGO Xposed zijn het dak dat in carbon-look is uitgevoerd, de antracietkleurige lichtmetalen 15-inch velgen en de witte lakkleur van de auto die terugkomt in het interieur.

De carbon-look van de Toyota AYGO Xposed beperkt zich niet tot het dak van de auto. Ook de deurgrepen en de hoeken van de in carrosseriekleur gespoten bumpers zien eruit alsof ze van carbon zijn gemaakt. Dit materiaal wordt door zijn sterkte en lage gewicht veelvuldig in de autosport toegepast. De carbon-look zorgt voor een extra sportieve uitstraling. Exclusief voor de AYGO Xposed is de witte lakkleur.

Toyota Aygo (2005 - 2014)

De belijning van de AYGO is aangescherpt door de speciaal voor de AYGO (Xposed) ontwikkelde Toyota Motorsport (TMS) voorbumperspoiler, een achterbumperspoiler, een sideskirtset en een sportuitlaat die centraal onder de achterbumper is bevestigd. Ook een dakspoiler behoort tot de standaarduitrusting. De antracietkleurige lichtmetalen 15-inch velgen zijn exclusief ontworpen voor de AYGO Xposed. Ze zijn voorzien van brede 175/55R15-banden van Yokohama, een bandenmerk dat zich gespecialiseerd heeft in het ontwikkelen van high performance-banden en actief is in de (inter)nationale autosport.

Ook binnenin wijkt de AYGO Xposed af van de overige uitvoeringen van Toyota's compacte auto. Blikvanger is het lederen sportstuur met witte stiksels dat voorzien is van een extra dikke voorgevormde rand voor extra grip. Bovenop het dashboard, ter hoogte van de snelheidsmeter, staat een toerenteller die uitgevoerd is in de witte AYGO Xposed lak. Ook de andere meters in het dashoard bevinden zich in de witte behuizing. Net als elke andere AYGO heeft de Xposed standaard stuurbekrachtiging, ABS, een radio/CD-speler met MP3-aansluiting en drie jaar garantie.

Toyota Aygo (2005 - 2014)

De 1,0 liter benzinemotor levert 50 kW (68 pk)/6.000 tpm en is zuinig (volgens EC-norm gemiddeld 1 op 21,7). Het energielabel A levert de AYGO Xposed een milieusubsidie op van 1.400 euro. De nieuwe Toyota AYGO Xposed is leverbaar vanaf 13.590 euro (inclusief 1.400 euro milieusubsidie).

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!