27 februari 2008
ALTA Performance

ALTA Performance

Beek Auto Racing aangesteld als importeur ALTA Performance voor Mini

27 februari 2008 | Beek Auto Racing in Den Haag is aangesteld als importeur van ALTA Performance, specialist op het gebied van technische accessoires voor het merk Mini. Beek Auto Racing levert en monteert onder meer kits waarmee het vermogen van de Mini Cooper S naar 215 pk wordt verhoogd.

ALTA Performance richt zich op het verbeteren van de New Mini, zowel het model dat van 2002 tot en met 2006 is geproduceerd als de vorig jaar geïntroduceerde opvolger. De Amerikaanse specialist levert onder meer performancekits om het motorvermogen te verhogen, intercoolers, sportuitlaten, sportveren en sportschokdempers, stabilisatorstangen en verbeterde onderdelen voor de wielophanging.

Klaas van Vuure is blij met de uitbreiding van het leveringsprogramma van Beek Auto Racing. De mede-eigenaar: "Beek Auto Racing heeft al veel klanten onder Mini-rijders die het motormanagementsysteem van hun Mini Cooper S laten aanpassen. Dat kost 325 euro inclusief BTW. Met de producten van ALTA Performance kunnen wij onze klantenkring nu een breed pakket technische accessoires aanbieden. Mede dankzij de lage dollarkoers zijn de producten van ALTA Performance bovendien aantrekkelijk geprijsd".

ALTA Performance

Van Vuure bemerkt onder meer veel vraag naar de iets kleinere compressorpoelie voor de Mini Cooper S van het bouwjaar 2002-2006. Gecombineerd met aangepaste software van het motormanagementsysteem zorgt dit voor een vermogentoename tot circa 215 pk. Mini-enthousiastelingen tonen ook veel belangstelling voor een grotere aluminium krukaspoelie voor de compressor van de vorige Mini Cooper S, welke tevens tot een vermogengroei leidt.

ALTA Performance levert daarnaast een breed programma voor de vorig jaar geïntroduceerde nieuwe Mini (R56). Er is veel vraag naar onder meer de grotere intercooler en de dubbele sportuitlaat (3 inch in diameter) voor de nieuwe Mini Cooper S.