20 september 2007
Honda Accord Tourer

Honda Accord Tourer

Honda toont Accord Tourer Concept op IAA

20 september 2007 | Met de Accord Tourer Concept geeft Honda meer dan een hint over het toekomstig design van de nieuwe Accord Tourer-generatie die medio 2008 op de markt komt.

Dankzij de brede carrosserie heeft de auto een genereuze binnenruimte en een grote spoorbreedte. Honda heeft in de Accord Tourer nieuwe chassistechnologie toegepast. De nieuwe claimen een dynamischer rijgedrag, een verbeterde rechtuitstabiliteit en een actieve rijsensatie, zonder aan rijcomfort in te boeten.

Honda Accord Tourer

Voor de nieuwe Accord Tourer heeft Honda het milieu hoog in het vaandel staan. Het is één van de eerste Honda's waarvan de motoren al aan de toekomstige Euro5-norm voldoen. De twee leverbare benzinemotoren voor de Accord Tourer, die een cilinderinhoud van 2,0 of 2,4 liter hebben, lijken evenals de 2,2-liter dieselmotor sterk op de huidige motoren in de Accord-serie. De nieuwe motoren zijn echter sterker, zuiniger en beduidend schoner.

De Accord Tourer Concept debuteerde tijdens de IAA in september. Begin 2008 zal de nieuwe Accord als Tourer en als Sedan op de autosalon van Geneve zijn premiere beleven.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!