18 september 2007
 

Maserati Quattroporte Sport GT S

Maserati maakt prijs Quattroporte Sport GT S bekend

18 september 2007 | Afgelopen week heeft Maserati tijdens de Frankfurt International Motorshow (IAA) de nieuwe Quattroporte Sport GT S onthuld. Deze week heeft Maserati de prijs van de nieuwe Sport GT S, die in ons land inmiddels te bestellen is via de officiele Maserati-distributeurs, bekendgemaakt.

De Quattroporte Sport GT S, die per direct leverbaar is vanaf € 171.903,-, is uitgerust met een automatische zesversnellingsbak. Ten opzichte van de andere versies van de Quattroporte is de Quattroporte Sport GT S aan de voorzijde met 10 mm verlaagd en met 25 mm aan de achterzijde. Tevens is hij voorzien van nieuwe, stijvere veren en schokdempers.

Maserati Quattroporte Sport GT S

De Quattroporte Sport GT S beschikt over een remsysteem dat in samenwerking met Brembo is ontwikkeld. Deze technologie maakt gebruik van dubbele, gegoten remschijven en het is voor het eerst dat een dergelijk systeem op een straat-versie wordt toegepast. In tegenstelling tot de gebruikelijke gietijzeren schijven zijn deze dubbele, gegoten schijven gemaakt van twee materialen; gietijzer en aluminium.

Het nieuwe remsysteem van de Quattroporte Sport GT S profiteert ook van de nieuwe mono-block remklauwen voor met zes zuigers en banden die speciaal voor deze auto zijn ontwikkeld (voor 245/35-R20 en achter 295/30-R20).

Maserati Quattroporte Sport GT S

Het uiterlijk van de Quattroporte Sport GT S onderscheidt zich door zijn agressievere uitstraling. Naast de grille met zwartchroom gaaswerk, een karakteristiek element van sportieve Maseratis, zijn de raamomlijstingen en de twee dubbele uitlaatpijpen uitgevoerd in zwart, terwijl de deurgrepen dezelfde kleur hebben als de carrosserie. De Quattroporte Sport GT S is uitgerust met opvallende, donker verchroomde 20" zevenspaaks lichtmetalen wielen.

Ook de keuze van het materiaal voor het interieur van de Quattroporte Sport GT S getuigt van het sportieve karakter van de auto. Het traditionele Poltrona Frau leer wordt afgewisseld met Alcantara, op de middenbaan van de stoelen, de deurbekleding en de rand van het stuurwiel. Maserati heeft eerder al Alcantara gebruikt voor het interieur van de Trofeo-uitvoeringen en de MC12. Het koolstofvezel dasboard is afgewerkt met aluminium accenten, terwijl de voorstoelen een nieuwe vormgeving hebben gekregen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!