14 december 2005
Toyota Aygo (2005 - 2014)

Toyota Aygo (2005 - 2014)

Top Gear kiest eigen Auto van het Jaar

14 december 2005 | Het immer eigenwijze Top Gear heeft een eigen Auto van het Jaar gekozen. De winnaar van Top Gears jaarlijkse Auto van het Jaar verkiezing viel niet te kiezen en daarom zijn er dit jaar twee winnaars: de Bugatti Veyron en de Toyota Aygo.

De jury, bestaande uit Top Gear tv-presentatoren Jeremey Clarkson, James May en Richard Hammond, hoofdredacteur van het Engelse Top Gear Magazine Michael Harvey, Top Gear-eindredacteur en presentator van het autoprogramma 5th Gear Tom Ford en ex-Formule 1-coureur Damon Hill, hadden keus uit twaalf auto's uit de verschillende segmenten. Geen puntentelling, geen stembiljetjes, de auto's zijn gewoon op gevoel beproefd, geroken en besnuffeld, met de juiste vooroordelen en een flinke dosis objectieve subjectiviteit.

Toyota Aygo (2005 - 2014)

De kandidaten waren: Aston Martin Vantage V8, Audi RS4, Bugatti Veyron, Honda Civic, Ferrari F430 Spider, Lexus IS, Mazda MX-5, Mercedes CLS en S-klasse, Porsche Cayman, Range Rover Sport en Toyota Aygo. In de nieuwe Nederlandse vertaling van Top Gear Magazine, vanaf 15 december in ruim 6.000 winkels verkrijgbaar, worden de kandidaten en de winnaars uitgebreid beschreven.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!