28 juli 2005
Porsche Panamera (2009 - 2016)

Porsche Panamera (2009 - 2016)

Porsche Panamera in 2009 op de markt

Autozine
28 juli 2005 | De directie van Porsche heeft groen licht gegeven voor de ontwikkeling en productie van een extra modellijn. Het nieuwe model wordt een sportcoupe in de premium-klasse, met vier zitplaatsen en vier portieren, dat met verschillende motoren zal worden aangeboden. Voor de aandrijving krijgt het nieuwe model een voorin geplaatste motor in combinatie met achterwielaandrijving. Dit nieuwe, vierde Porsche-model komt naast de 911, de Boxster/Cayman en de Cayenne, en krijgt de naam Panamera.

Op zoek naar een Porsche Panamera?
DAS import heeft er 33 vanaf € 50.224,-

Porsche Panamera (2009 - 2016)

De Porsche Panamera moet in 2009 op de markt komen. De totale investering die hiermee is gemoeid (inclusief de ontwikkeling van het model en het opzetten van een productielijn), is door Porsche begroot op ruim een miljard euro en wordt uit eigen middelen gefinancierd. De geplande verkopen bedragen minimaal 20.000 eenheden per jaar.

Porsche Panamera (2009 - 2016)

De Porsche Panamera zou in Leipzig kunnen worden geproduceerd. Hier worden ook de Cayenne en de Carrera GT gebouwd. Hiervoor zijn echter nog nadere gesprekken met de fabriek in Leipzig vereist. Vanaf 2006/2007 zou dan een grote uitbreiding van de reeds beschikbare montagehal nodig zijn. Indien Porsche Leipzig GmbH de opdracht krijgt, zouden daar circa 600 nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan. In de hoofdfabriek in Stuttgart-Zuffenhausen, waar ook de motoren voor de vierde modellijn zullen worden geproduceerd, en in het ontwikkelingscentrum in Weissach, zullen over het verloop van het project samen nog eens 400 nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan.

Dr. Wendelin Wiedeking, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG: "Wij hebben inderdaad de tijd genomen voor deze beslissing. Maar nu weten wij het beslist zeker: de Panamera past bij Porsche, omdat hij over alle karakteristieke sportwagen-genen beschikt. Bij prestaties, ontwerp en rijdynamiek zal hij in elk opzicht voldoen aan de hoge Porsche-maatstaven. Met deze sportcoupe zullen wij onze klanten een aantrekkelijk model bieden in de topklasse".

Nieuwe vloermatten voor de Panamera ?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Porsche Panamera nu ook als 4 E-HybridPorsche Panamera nu ook als 4 E-Hybrid
9 september 2016
Porsche introduceert Panamera ExclusivePorsche introduceert Panamera Exclusive
30 oktober 2014
Porsche Panamera volgens Maria SharapovaPorsche Panamera volgens Maria Sharapova
10 februari 2014
Porsche Panamera Turbo S in TokyoPorsche Panamera Turbo S in Tokyo
31 oktober 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum