23 april 2012
Range Rover Evoque

Range Rover Evoque

Range Rover onthult Evoque Special Edition

23 april 2012 | Land Rover introduceert de exclusief ontworpen Range Rover Evoque Special Edition. Deze is het resultaat van de samenwerking tussen Land Rover Design, onder leiding van Gerry McGovern, en Victoria Beckham, winnares van de begeerde 'Designer Brand of the Year Award' bij de 'British Fashion Awards 2011'.

Gerry McGovern, Land Rover Director of Design, licht toe: "Het design van Victoria Beckham spreekt klanten van over de hele wereld aan. In de samenwerking met Victoria was het niet de intentie om iets te veranderen aan de fundamentele constructie en het bekroonde ontwerp van de Range Rover Evoque. Wij wilden een Special Edition creëren die het karakter van de auto een nieuwe richting geeft via subtiele kleuren en andere details".

De Special Edition wordt gebouwd in de Halewood fabriek in Liverpool en met de hand afgewerkt bij Land Rover's Engineering to Order (ETO) afdeling. Van essentieel belang voor het design is de hoogwaardige, handmatig aangebrachte matgrijze lak, met contrasterende afwerking in hoogglans Santorini Black op dak, flanken, louvres in motorkap, spatborden en velgen, waardoor de auto een sinistere uitstraling krijgt.

Een ander detail dat het exclusieve en luxueuze thema van deze auto accentueert, is het gebruik van accenten in rosé goud op de unieke, 20-inch gesmede lichtmetalen velgen in Gloss Black, voor de badges en voor de omlijsting van de grille. Dit is uitsluitend voorbehouden aan deze Special Edition.

Range Rover Evoque

Het interieur heeft vier zitplaatsen die zijn bekleed met semi-aniline Vintage Tan leder met een krachtige, met de hand aangebrachte 'baseball' stiknaad; een detail dat door Victoria is gekozen als een subtiele verwijzing naar haar sportieve echtgenoot David. Hetzelfde leder is ook gebruikt voor de bekleding van portierinzetten, armsteunen en deksel van bergvak in middenconsole.

Een verlengstuk van het exterieurthema is het gebruik van rosé goud in het interieur, waar het is toegepast op de draaischakelaars op de middenconsole en op de Drive Select draaiknop voor de bediening van de automatische transmissie.

Andere oppervlakken zijn juist bewust 'understated' uitgevoerd om het effect van de exterieurstyling te reflecteren. Voorbeelden zijn het uitgebreide gebruik van zwarte 'soft feel' lak op schakelaars, een in Grand Black Lacquer uitgevoerde middenconsole en toepassing van donker, bewerkt aluminium.

Luxueuze mohair matten en microsuède hemelbekleding vergroten het gevoel van exclusiviteit verder. De totale visie voor deze auto strekt zich zelfs uit tot de bagageruimte. Deze is bekleed in dezelfde hoogwaardige materialen en is standaard uitgerust met een exclusieve, vierdelige, lederen kofferset, die van binnen is bekleed met hetzelfde microsuède als van de hemelbekleding.

Range Rover Evoque

Een met de hand gestikte lederen map met details in rosé goud omvat een handboek over de exclusieve details van de auto, is voorzien van het Range Rover Evoque woordmerk en is getekend door Victoria Beckham.

De 'Range Rover Evoque Special Edition by Victoria Beckham' is gelimiteerd tot een maximum oplage van 200 auto's wereldwijd. De auto is een vierzits coupé met een lichtgewicht, aluminium 177 kW/240 pk 2,0-liter benzinemotor, vierwielaandrijving en Land Rover's Terrain Response-systeem. De auto komt eerst in China op de markt, waarbij levering begint in oktober 2012.