3 maart 2011
Range Rover Evoque

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque is Design Car of the Year

3 maart 2011 | De Range Rover Evoque heeft de titel 'Beste Productiemodel' gewonnen bij de Car Design of the Year awards 2010. Deze onderscheiding is de eerste, grote, internationale prijs voor de nieuwe Range Rover Evoque. De Range Rover Evoque versloeg met ruime voorsprong mededingers als de Alfa Romeo Giulietta en de Audi A7. Noemenswaardig daarbij is dat de Car Design of the Year Award de opinie vertegenwoordigt van auto-ontwerpers zelf, waarbij een aantal Design Directors uit de auto-industrie deel uitmaakt van de jury.

Tijdens de Car Design Night op de openingsavond van de Autosalon van Genève, werd de Award gepresenteerd aan Gerry McGovern, Land Rover Design Director. "Ik ben enorm verheugd dat ik deze prestigieuze ontwerpprijs namens het totale Land Rover Design Team in ontvangst mag nemen. Dit is vooral zo'n belangrijke onderscheiding, omdat deze de mening vertegenwoordigt van onze collega's in de auto-industrie", verklaarde McGovern.

Range Rover Evoque

Car Design News Editor, Eric Gallina, die de Award uitreikte, vertelde in zijn toespraak: "De Range Rover Evoque vertegenwoordigt de beste vertaling van concept car naar productiemodel die wij de afgelopen tijd hebben gezien. Het is overduidelijk waarom dit model is gekozen".

Ter gelegenheid van de Car Design of the Year Award heeft Land Rover een korte film uitgebracht met beelden van het ontwerpproces van de Range Rover Evoque. De film geeft een inzicht in de inspiratie voor het design van de auto, inclusief meningen van ontwerpers over hoe de baanbrekende Range Rover Evoque een compleet nieuw segment van de markt zal creëren en veroveren.

Range Rover Evoque

Deze film, de eerste in een serie van vier, geeft een blik achter de schermen bij de ontwikkeling van de Range Rover Evoque; van het eerste ontwerp, via rigoureuze calibratie- en ontwikkelingsprocessen tot de laatste praktijktests. De andere drie films zullen de komende maanden online worden uitgebracht. De eerste film, die zich richt op de ontwerpprocessen, kan onder meer worden bekeken op LandRover.com.