23 februari 2011
Fiat 500

Fiat 500

Fiat en Gucci presenteren 500 by Gucci

23 februari 2011 | In het jaar dat Gucci de 90ste verjaardag viert, presenteer het Italiaanse modemerk in samenwerking met Fiat de '500 by Gucci'. Deze speciale versie van het kleine model die door Gucci's creative director Frida Giannini is gestyled, beleeft zijn wereldpremière tijdens de openingsdag van de 'Milan Fashion Week'. Daarna zal de auto in een speciale Gucci pop-up store te zien zijn op de internationale Autosalon van Genève.

De 500 by Gucci wordt leverbaar in unieke glossy 'pearl glass' wit en zwart èn in 'diep' zwarte kleur. Aan de buitenkant is de auto verder te herkennen aan de wielen (195/45 R16) met Gucci logo. De cursief weergegeven merknaam 'Gucci' is te vinden op de stijl van de deuren en op de achterkant van de auto.

Fiat 500

De versie met 100 pk sterke 1.4 motor is achter voorzien van Gucci groene remklauwen. Tevens is de auto zowel aan de buiten- als binnenkant voorzien van Gucci's groen-rood-groen; op de stoelen, gordels, versnellingspook, vloermatten en sleutelhouder. De chique stiksel op de stoelen, de exclusieve materialen, de satijnen chrome details èn de Frau-lederen stoelen met 'Guccissima' print geven de auto de Gucci uitstraling.

De 500 by Gucci zal in beginsel van 1 april tot 30 juni exclusief online via 500byGucci.com bestelbaar zijn. De Italiaanse prijs begint bij 17.000 euro. De auto zal op verschillende exclusieve locaties in wereldsteden als Parijs, Londen en Tokio getoond worden, gevolgd door de Europese lancering in juli. Daarna komt de auto in de rest van de wereld beschikbaar.

Fiat 500

Om de 500 by Gucci verder te complementeren is er de exclusieve 500 by Gucci-collectie bestaande uit reisaccessoires, kleine lederen goederen, tracksuits, bombers, rijhandschoenen, zonnebrillen en een horloge. Deze lijn is leverbaar vanaf april in een select aantal Gucci winkels èn online via Gucci.com.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!