20 januari 2011
Mini

Mini

Beek tunet MINI Cooper S

20 januari 2011 | Beek Auto Racing uit Den Haag introduceert drie nieuwe tuningsets voor het huidige model Mini Cooper S, met een bouwjaar vanaf 2006. De MINI-specialist heeft sets ontwikkeld waarmee het vermogen toeneemt tot 245, 275 of 300 pk.

De eerste nieuwe tuningset voor de MINI Cooper S verhoogt het motorvermogen van de standaard 186 pk tot 245 pk. De upgrade van Beek Auto Racing bestaat uit een aanpassing van de software van het motormanagementsysteem en de montage van een grotere intercooler en een andere turbo. Deze turbo past op de standaard inlaat- en uitlaataansluiting van de MINI Cooper S.

Deze tuningset kost € 3,395,- inclusief BTW en montage. MINI-bezitters die hun Cooper S reeds bij Beek Auto Racing hebben laten voorzien van een 215 pk tuningset, betalen € 1.999,- inclusief BTW en montage. Eigenaren van een MINI hoeven niet bang te zijn dat ze hun software-update na een bezoek aan de MINI-dealer kwijt zijn. Als de dealer de software overschrijft, dan plaatst Beek Auto Racing de aangepaste software gratis terug.

Mini

Beek biedt ook een upgrade tot 275 pk en 363 Nm koppel aan. Deze stage omvat een grotere fase 2 turbo, een grotere intercooler, een softwareaanpassing en de montage van een oliekoeler en een ander filterhuis. Voor de montage van de fase 2 turbocompressor dienen de aansluitingen aan de inlaat- en uitlaatzijde te worden aangepast.

Voor de 300 pk-versie volstaat vervolgens de montage van een aangepaste set nokkenassen. Al deze tuningsets zijn ontwikkeld voor de MINI Cooper S van het type R55 (Clubman), R56 (hatchback) en R57 (Cabrio).

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!