7 januari 2011
Mini Cooper

Mini Cooper

Drie Mini's te winnen bij Autotaalglas

7 januari 2011 | Op maandagmorgen 10 januari start Q-music met autoruitspecialist Autotaalglas een winteractie. Op de Heuvel in Tilburg staat een gigantisch blok ijs van 27 m3 waarin de sleutels van drie Mini Coopers zijn gevroren. Luisteraars kunnen per SMS voorspellen na hoeveel seconden het 25.000 kilo wegende ijsblok zo ver gesmolten zal zijn dat een sleutel de grond raakt.

Degene die een juiste voorspelling doet of er het dichtst bij zit, wint een gloednieuwe Mini Cooper. In totaal zijn er drie Mini Coopers te winnen. De webcam met zicht op het ijsblok is 24 uur per dag 'live' te zien op de websites van Q-music en Autotaalglas.

Mini Cooper

Autotaalglas wijst met deze actie luisteraars op ludieke wijze op de extra kans op ruitschade in de winter: "We willen autobezitters erop wijzen dat een auto met ruitbeschadiging extra gevoelig is voor temperatuursinvloeden. Vrieskou verhoogt de kans dat een kleine beschadiging verergert of zelfs doorscheurt. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust en stellen reparatie te lang uit. Bovendien zijn er door opvriezing van asfalt (met name ZOAB) veel meer beschadigingen aan het wegdek dan in de zomer. Hierdoor is de kans op steenslag tijdens vorstperiodes ook aanzienlijk groter", aldus Hans Joosten, marketing directeur van Autotaalglas Nederland.

Elke dag, totdat alle sleutels gevallen zijn, wordt één Q-programma live vanaf de locatie uitgezonden.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!