3 april 2006
Volvo XC90 (2002 - 2014)

Volvo XC90 (2002 - 2014)

Volvo XC90 ondergaat facelift

Autozine
3 april 2006 | Volvo komt met een vernieuwde versie van de XC90. Om de XC90 aantrekkelijker te maken, is de nadruk gelegd op een verhoging van comfort en luxe. Stijlvollere lijnen, kwalitatief hoogwaardiger materialen en betere rijeigenschappen staan centraal bij de vernieuwde XC90.

Op zoek naar een Volvo XC90?
bynco heeft er 1 vanaf € 29.198,-

Volvo XC90 (2002 - 2014)

In het afgelopen jaar is het aanbod aan aandrijflijnen geleidelijk vergroot en zijn er drie geheel nieuwe motoren bij gekomen. De V8 (315 pk, 440 Nm) en de verbeterde vijfcilinder D5 turbodiesel met roetfilter (185 pk, 400 Nm) worden nu aangevuld met de onlangs ontwikkelde 3,2-liter zescilinder lijnmotor, die voor het eerst in de nieuwe Volvo S80 werd toegepast. De grotendeels uit aluminium opgetrokken zes-in-lijn heeft een vermogen van 238 pk en een koppel van 320 Nm. Alle voor de XC90 leverbare motoren, met uitzondering van de vijfcilinder motoren, zijn standaard voorzien van een zestraps Geartronic-automaat. Het verbeterde AWD-systeem met Instant Traction is standaard op alle uitvoeringen.

Volvo XC90 (2002 - 2014)

Bij de aanpassing van het ontwerp van de vernieuwde Volvo XC90 was een van de uitgangspunten dat de auto een modernere en stijlvollere uitstraling moest krijgen. Hiervoor is een nieuwe grille met meer chroom ontworpen en zijn ook de bumpers licht aangepast. De achterlichten zijn vernieuwd en de kofferklep is nu voorzien van een horizontale chroomstrip. Alle uitvoeringen van de XC90 hebben nu standaard de in kleur gespoten sierlijsten in de portieren, deurgrepen en buitenspiegels. De spiegels zijn nu tevens voorzien van geïntegreerde richtingaanwijzers. Verder krijgen de Momentum en Summum varianten wielkasten in exterieurkleur mee, waarbij het exclusieve karakter van Summum wordt versterkt door zilverkleurige roofrails.

Ook vanbinnen zijn er verschillende aanpassingen gedaan om de XC90 een meer exclusieve uitstraling te geven. Er zijn voor het interieur nieuwe kleurencombinaties beschikbaar en er worden nieuwe bekledingstypen geïntroduceerd. Het meest exclusieve is de zacht lederen Sovereign Hide-uitvoering met zijn contrasterende stiksels en panelen van geperforeerd leer. De middenconsole is voorzien van een nieuwe display en afgewerkt met zilverkleurige details. Nieuwe paneelafwerkingen, zoals Sapeli Wood, geven de klant een grotere keuze en het interieur een elegant tintje.

Om een zo goed mogelijk zicht in het donker te garanderen, komt Volvo Cars voor de XC90 met Adaptieve Bi-Xenon verlichting; koplampen met een lichtstraal die de bochten in de weg volgt. Een microprocessor meet en analyseert een aantal parameters en regelt vervolgens de ideale stand van de koplampen. De lampen laten zich tot 15 graden naar links en rechts draaien; in totaal dus 30 graden, en kunnen dan ook lange stukken van een bochtige weg optimaal verlichten. Het systeem wordt bij daglicht automatisch uitgeschakeld. De Volvo XC90 is ook leverbaar met BLIS (Blind Spot Information System). Zodra een ander voertuig in de dode hoek van de automobilist komt, registreren cameras in de buitenspiegels dat en verschijnt er een lichtje in de betreffende spiegel dat de bestuurder hierop attendeert.

Volvo XC90 (2002 - 2014)

Om eventuele personen die zich achter de auto bevinden te beschermen en het parkeren te vergemakkelijken, introduceert Volvo Cars Park Assist Camera. Dit systeem geeft de bestuurder niet alleen een extra oog, het laat ook het te volgen spoor zien bij het achteruitrijden. Een groothoeklens toont het gebied achter de auto op het RTI-scherm boven het instrumentenpaneel. Op het display verschijnen ook hulplijnen die het achteruit inparkeren vergemakkelijken.

Volvo XC90 ondergaat faceliftVolvo XC90 ondergaat facelift
6 september 2011
Volvo XC90 nu ook met R-designVolvo XC90 nu ook met R-design
21 juli 2008
Volvo introduceert XC90 SportVolvo introduceert XC90 Sport
12 juli 2006
Volvo XC90 Executive verbeterd voor 2007Volvo XC90 Executive verbeterd voor 2007
8 mei 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum