20 september 2007
Volvo S80

Volvo S80

Volvo S80 High Performance Concept toont spieren in Las Vegas

Autozine
20 september 2007 | Het Duitse tuningbedrijf Heico Sportiv, gespecialiseerd in snelle Volvo's, heeft een spectaculaire Volvo S80 High Performance Concept ontwikkeld. De auto is uitgerust met een hightech interieur, uitgevoerd in aluminium en hij is voorzien van een 350 pk sterke motor op bio-ethanol. De S80 High Performance is te zien op de SEMA, een vakbeurs voor autotuning, eind oktober in Las Vegas.

Op zoek naar een Volvo S80?
bynco heeft er 1 vanaf € 16.900,-

Volvo S80

"Wij wilden weten hoe ver je kunt gaan met een high performance-uitvoering van de S80. Om dat vast te stellen, zijn we gaan samenwerken met Heico Sportiv. Dit bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van raceversies en tuning van Volvo's", zegt Lex Kerssemakers, Senior Vice President Brand, Business and Product Strategy bij Volvo. "Persoonlijk vind ik dat het resultaat ongelooflijk is. Zowel het interieur als de buitenkant is schitterend en onder de motorkap zit een brok kracht".

Volvo S80

De T6-motor met turbo is aangepast om E85 (85 procent bio-ethanol en 15 procent benzine) als brandstof te gebruiken. Deze milieuvriendelijke biobrandstof is meer en meer verkrijgbaar in Europa. De T6-motor in de Heico-uitvoering is goed voor 350 pk bij 5.500 toeren en een koppel van liefst 550 Nm tussen 1.500 en 4.000 toeren. De acceleratie van 0 tot 100 km/uur vergt 5,8 seconden. Daarbij blijft het volgens de directeur van Heico Sportiv, Holger Hedtke, niet: "We zijn nog niet uitontwikkeld en verwachten meer vermogen tegen de tijd dat de auto op de SEMA staat".

De nieuwe veren en dempers verlagen de auto 40 mm. De speciale remmen hebben zes zuigers per remklauw. De remklauwen zijn uitgevoerd in blauw en voorzien van het Heico Sportiv logo. Speciale remblokken en schijven van 355 x 32 mm completeren het remsysteem. De auto staat op VolutionX lichtmetalen 20-inchwielen waar 255/30 R20 Continental-banden omheen liggen.

Volvo S80

"Het exclusieve aluminiumkleurige effect van de Heico S80 High Performance Concept geeft de auto een gedistingeerd technisch uiterlijk. Om het echte metaaleffect in de kleur te bereiken, was een grote uitdaging. Dit type lak wordt normaal niet gebruikt voor het spuiten van een auto. De carrosserie is in zeven lagen gespoten. De laatste laag, die het aluminium effect geeft, kan niet later worden bijgewerkt, dus hij moet er in een keer helemaal goed opzitten. Het lakken betekent twee weken werk", zegt Hedtke over het uiterlijk van de S80 High Performance Concept.

Andere delen, zoals de uitlaat, de raamlijsten, de grille en de stootranden zijn uitgevoerd in matzwart chroom. Alle carrosseriedelen zijn met de hand gemaakt. De auto heeft brede skirts rondom, geintegreerde voorspoilers, drie grote luchtinlaten, geïntegreerde led-daglicht verlichting en een speciale sportgrille met het Volvo-embleem. De uitlaat is van roestvrij staal en de eindstukken zijn opgenomen in de brede diffuser achter. Op de kofferklep is een spoiler gemonteerd.

Volvo S80
AutoCoach

Het interieur is voorzien van lederen bekleding in de kleur Mystic Blue met bijpassende blauwe stiksels en het Heico Sportiv-logo, zowel voor op de speciale sportstoelen als achter op de twee aparte fauteuils. De vloermatten en veiligheidsriemen zijn ook in blauw uitgevoerd. Het sportstuurwiel is voorzien van lederen rand en de pookknop is ook in leer uitgevoerd met een zilverkleurig carbon effect. De speciale Volvo-console is naar achteren doorgetrokken en eveneens in zilver uitgevoerd met carboneffect. De bedieningsknoppen voor het entertainmentsysteem achterin zijn er in opgenomen.

Wittebrug
Volvo's voor koninklijke gastenVolvo's voor koninklijke gasten
29 april 2013
Volvo S80 nu als Limited EditionVolvo S80 nu als Limited Edition
24 augustus 2012
Facelift voor Volvo S80Facelift voor Volvo S80
26 februari 2009
Nieuwe D5-motor voor Volvo S80Nieuwe D5-motor voor Volvo S80
7 januari 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum