18 augustus 2008
Volvo S80

Volvo S80

Burgemeester Opstelten tankt Flexifuel

Autozine
18 augustus 2008 | Maandag 18 augustus opende Burgemeester Opstelten de nieuwe Rotterdamse biobrandstofpomp van Tamoil. Met het aftanken van zijn eigen Volvo S80 Flexifuel nam hij hiermee de pomp in gebruik. Vanaf september rijdt het gehele College van burgemeester en wethouders van Rotterdam in een Volvo Flexifuel.
Nieuwe vloermatten voor de Volvo S80?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

Oliemaatschappij Tamoil opent dit jaar meer dan 15 nieuwe bio-ethanol (E85) vulstations, waarmee het totaal op 24 tankstations komt. Tevens verlaagde Tamoil eerder al de prijs van E85 naar het niveau van Euro 95 benzine. Volvo heeft in Nederland het grootste aanbod aan Flexifueluitvoeringen en biedt deze aan zonder meerpijs. Volvo en Tamoil blijven zodoende inzetten op bio-ethanol.

Volvo S80

De gemeente Rotterdam helpt nu de markt van bio-ethanol te stimuleren. Onder andere met een subsidieregeling op biobrandstoffen. Het College van burgemeester en wethouders geeft het goede voorbeeld: vanaf september rijdt het gehele college in een Volvo S80 op bio-ethanol.

Bio-ethanol wordt gewonnen uit verschillende soorten biomassa en is daarmee een vernieuwbare, duurzame brandstof. Het E85 product van Tamoil wordt gewonnen uit onder meer houtsnippers en andere biomassa. De brandstof wordt dus niet uit granen geproduceerd en belast daardoor de voedselketen niet - een veelgebruikt argument tegen bio-ethanol.